Platform over gevels, glas & daken
Terug naar overzicht

BICCS

Sinds haar oprichting in 1983 heeft BICCS BV als verfproducent een uitstekende reputatie verkregen als leverancier van industriële kleurmengsystemen en coatings. Dankzij een innovatieve mentaliteit en een open oor voor nieuwe eisen en wensen van onze afnemers, is eind jaren tachtig een industrieel kleurmengsysteem ontwikkeld. Uitgangspunt hierbij was één universeel systeem te ontwikkelen waarmee verschillende kwaliteiten industriecoatings in iedere kleur en hoeveelheid geproduceerd kunnen worden.

In 1993 heeft BICCS BV een geheel nieuw gebouwde fabriek in Almere in gebruik genomen. Bij de bouw is nadrukkelijk rekening gehouden met de specifieke eisen en wensen van een modern productiebedrijf. Met de verhuizing naar Almere is tegelijkertijd de productiecapaciteit sterk uitgebreid om adequaat in te kunnen spelen op de toenemende vraag van onze nationale en internationale afnemers naar duurzame, kwalitatief hoogwaardige verfproducten.

Oog voor milieu

Duurzaamheid is een belangrijk thema. BICCS streeft al vele jaren naar een positieve bijdrage aan de milieuproblematiek. Dit komt zowel tot uitdrukking in onze research, ons productieproces als in ons assortiment.

Onze research is gericht op het ontwikkelen van duurzame producten. Deze ontwikkelingen kunnen bestaan uit coatings die met minder lagen toch de juiste bescherming geven, producten met een langere levensduur en producten die minder of geen oplosmiddel bevatten zoals high solids en watergedragen producten. Ook het scannen van bestaande recepturen op vervanging van schadelijke grondstoffen door hoogwaardige duurzame alternatieven is een belangrijk aandachtspunt.

De moderne fabriek in Almere voldoet aan alle geldende milieuregels en de productieprocessen worden regelmatig  geoptimaliseerd om uitstoot van oplosmiddelen en het ontstaan van restmaterialen te reduceren. Een modern in-plant kleurmengsysteem maakt het mogelijk om snel, uiterst flexibel en zonder restafval grote en kleine hoeveelheden verf aan te kleuren.

Ons leveringsprogramma bestaat uit vele producten waarin schadelijke stoffen zoals loodhoudende pigmenten en oplosmiddelen zijn vervangen of teruggedrongen tot een minimum. Sinds 2001 levert BICCS een volledig programma watergedragen lakken die kwalitatief en qua pigmentkeuze tot de absolute top behoren.

BICCS BV is ISO 9001 gecertificeerd en deelnemer aan het wereldomvattende Coatings Care-programma.
Op deze site kunt u veel informatie vinden over onze verschillende kleurmengsystemen en industriële coatings.

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services VerfproducentIndustriële kleurmengsystemen Adres Larserpoortweg 20
8218 NK Lelystad
Nederland
Telefoonnummer 036 549 20 66 E-mailadres info@biccs.nl Website biccs.nl

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details