Platform over gevels, glas & daken
Zonwering met ritssysteem voor particuliere en zakelijke gebruiker kan tegen een stootje

Zonwering met ritssysteem voor particuliere en zakelijke gebruiker kan tegen een stootje

Screens met een ritssysteem worden in Nederland steeds meer toegepast. De ontwikkeling laat zich eenvoudig verklaren door de lange levensduur van het systeem. De kans op beschadigingen door wind is bij een systeem met ritsgeleiding veel minder groot dan bij reguliere systemen.

Commercieel manager bij Smits Rolluiken en Zonwering Tom van Boxtel: “De initiële investering ligt hoger, maar over de gehele levensduur is de toepassing goedkoper.” Een speciale zijgeleider houdt de rits vast die aan het doek gesealed zit.

Smits Rolluiken en Zonwering

Pluspunt

Van Boxtel legt uit dat de consument een langdurig en intensief gebruik van het ritssysteem als een groot pluspunt beschouwt. “De screens zie je nu vaker een veranda of serre sieren. Mensen hebben nog meer plezier van een product wanneer de kans op beschadiging laag is.” In iedere stand zijn de schermen windvast en in gesloten toestand ook nog eens insectwerend.

Smits Rolluiken en Zonwering

Ook in de utiliteitsbouw krijgt het type zonwering de nodige aandacht. Zoals in Capelle aan den IJssel, waar Smits Rolluiken en Zonwering screens met een ritssysteem leverde aan een groot gevelspecialist uit Gorinchem en vervolgens onder een hoek van zeventien graden plaatste. Voor de gevel van een showroom werden de schermen uit het lood gezet, na het maken van een testopstelling. Door de schermen niet verticaal naar beneden, maar onder een bepaalde hoek te plaatsen, kon het systeem toch aan de bestaande gevel worden gehangen.

Eén geheel

De zonweringspecialist Smits uit het Brabantse Cuijk werkt behalve met een dealernetwerk dat particulieren bedient, samen met gevelspecialisten voor de utiliteitsbouw. “Bij het plaatsen van zonwering voor de utiliteitsbouw, is het altijd zoeken naar een toepassing waarbij de zonwering één geheel is met het pand, zoals de architect voor ogen had. Daarbij zoek je naar de best technisch passende oplossing.”

Smits Rolluiken en Zonwering

Smits Rolluiken en Zonwering valt ook terug op de technische kennis van het zusterbedrijf en tevens systeemontwikkelaar AVZ uit Best waar men over een eigen R&D-afdeling beschikt. “Gezamenlijk kijken we naar de best passende oplossing voor een opdrachtgever.” De componenten voor systemen die in Best worden ontwikkeld, gaan bij Smits naar de assemblageafdeling. Van Boxtel: “De doeken komen geconfectioneerd binnen, waarna wij er een gereed product van maken. Daarna vindt het zijn weg naar de projectafnemer of dealer.”

Smits Rolluiken en Zonwering

Over de grens

Die afnemers bevinden zich niet alleen in Nederland, maar ook in landen als Duitsland, België en Scandinavië. “Als specialist op de markt merken we dat deze landen onze screens als een typisch Nederlands product beschouwen. De doorontwikkeling van screens wordt nauwlettend in de gaten gehouden, al is de vraag naar ritssystemen nog niet zo groot als die in Nederland.” Van opdrachtgevers over de grens krijgt Smits vaak terug dat het streven naar een gezamenlijke oplossing voor iedere vraag waardering oogst. “Met een aantal geselecteerde partijen doen we in deze landen zaken, waardoor we meerdere schermen tegelijkertijd kunnen leveren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details