Platform over gevels, glas & daken
Zonwering geïntegreerd in isolatieglas: een efficiënt antwoord op het energievraagstuk
Samen met Byldis Facades bv realiseren we een project met onze systemen in ramen met oppervlaktes tot 10m2.

Zonwering geïntegreerd in isolatieglas: een efficiënt antwoord op het energievraagstuk

Een innovatief bedrijf, gespecialiseerd in zonwering geïntegreerd in isolatieglas, dat snapt waar de markt behoefte aan heeft en weet wat de mogelijkheden zijn, dát is Polysun. “Wij combineren jarenlange kennis en expertise over glas, zon- en lichtregulering met innovatieve systemen op het gebied van zonwering in isolatieglas. We denken graag mee in dit tijdperk waar energie een grote rol speelt.”

“Wij zijn het enige bedrijf in de Benelux dat volledig gespecialiseerd is in geïntegreerde zonweringssystemen in glas”, zegt Albert Contant, directeur van Polysun. “Het is een ideale manier om de warmte te beheersen en de daglichtinval te regelen.”

Het belang van zonwering in het energievraagstuk

Zonwering speelt een grote rol in het verkrijgen van een optimaal binnenklimaat en kan een efficiënt antwoord bieden op het energievraagstuk. “Zeker gezien de groeiende populariteit van grote beglazingen in gebouwen”, zegt Contant. “Onze systemen reguleren niet alleen de hoeveelheid daglicht die toetreedt, maar ook de hoeveelheid warmte. Toegepaste lamelsystemen laten het licht in het gebouw binnen, terwijl de lamellen de warmte juist naar buiten ‘duwen’ zodat je in de zomerperiode minder hoeft te koelen. In de winter laat je het licht en de zonnewarmte juist binnenkomen door het glas, wat weer scheelt in de stookkosten. Het systeem biedt de flexibiliteit om -seizoensafhankelijk- een optimum te halen uit de gevel.” Door de juiste combinatie te kiezen, kunnen G-waardes van 5 procent bereikt worden.

Diverse mogelijkheden en toepassingen

Polysun legt de focus op uitbreiding en optimalisatie van het gamma. “Zo hebben we de stap naar extreem dunne driedubbele beglazing gezet, om binnen een gewenste situatie te voldoen aan de strenge eisen op het gebied van thermische isolatie. Op vraag vanuit de markt is er een dakbeglazing ontwikkeld voor verandadaken en lichtstraten met een lamelsysteem en een totaal verduisterende variant”, vertelt Contant. Voor grote oppervlakten (tot 10 m2 en voor hoogtes tot 4 meter) heeft Polysun een systeem uit één stuk ontwikkeld. Contant besluit: “Polysun staat nooit stil en blijft innoveren. Iets waar heel de markt plezier van heeft.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details