Renson AZ Jan Palfijn
01:35
30-09-2016

Zonwering en gevelbekleding volgen curve van elk gebouw

Renson biedt nieuwe architecturale perspectieven met gebogen lamellen

De architecturale grens tussen de residentiële en de projectmarkt vervaagt. Het gevolg is een kruisbestuiving die zorgt voor tal van nieuwe invalshoeken, originele oplossingen en uitdagende ontwerpen voor beide doelgroepen. Een groeiende vraag naar gebogen aluminium gevelbekleding en structurele zonwering is daarvan een rechtstreeks gevolg. Renson speelt daarop in met een architecturale oplossing met gebogen lamellen.

Gevelbekleding: binnen en buiten, industrieel en residentieel
Een wand bekleed met aluminium lamellen is niet alleen duurzaam, maar oogt vooral ook heel strak. Zeker wanneer ook deuren, ramen en garagepoorten zo goed als onzichtbaar geïntegreerd zijn. Dat Renson van die lamellen ook gebogen uitvoeringen kan aanbieden, zorgt voor heel wat nieuwe mogelijkheden, zowel binnen- als buitenshuis. Uitgangspunt blijft hetzelfde: de lamellen zitten stevig vastgeklikt op verticale profielen en kunnen dienen om installaties aan het oog te onttrekken zonder in te boeten aan vrije luchtdoorlaat, maar net zo goed om die te beschermen tegen regen, wind en ongedierte en akoestisch af te schermen. Los daarvan komt het design van het lamelprofiel uiteraard ook esthetisch mooi tot z’n recht, zelfs in interieurs benadrukt met indirecte belichting.

Zonwering volgt de vorm van elk gebouw
Wie structurele zonwering (een vaste luifel boven het raam of lamellen of schuifpanelen voor de ramen) verkiest boven doekzonwering, gaat sowieso al resoluut voor een architecturale eyecatcher. Met gebogen vormen in de uitwerking van een gebouw is het dan een absolute meerwaarde dat die aluminium structuren de vorm van het gebouw volgen. Dat Renson z’n aluminium lamellen kan buigen tot een minimum straal van 500 mm maakt nog meer ideeën in de praktijk realiseerbaar.

Uitgebreid machinepark en projectteam voor alle maatwerk
Met een oplossing voor elke gebogen toepassing in de architectuur, speelt Renson in op de groeiende vraag naar gebogen lamellen voor gevelbekleding en zonwering. Getuige daarvan referenties met Linius lamellenwanden en Icarus en Sunclips zonweringsluifels. Renson zet daar duidelijk ook verder op in, want naast een aangepast machinepark, werkt het ‘Customized Solutions through Innovations’-team van Renson ook voor gebogen toepassingen als deze voor ieder project een oplossing op maat uit.

Linius – Alpha Rotex bedrijfsgebouw – Frankfurt (Duitsland):

  • 050HF lamellen, gebogen volgens de stralen van het gebouw en aangepast om in de sponning te passen
  • Bindklinknagels (rivetten) mee gelakt in het kleur van de lamellen
  • Tussen de lamelhouder en de U-beugel zit zwart geanodiseerd muggengaas gespannen

Renson Linius

Sunclips – Essec Nautile hogeschool- Parijs (Frankrijk)

  • Sunclips Classic lamellen
  • De gebogen lamellen werden geleverd in vooraf gemonteerde cassettes om ter plaatse sneller te kunnen monteren

Renson Sunclips

Icarus – AZ Jan Palfijn- Gent (België)

  • 200 en ICP.300 (sierlijstprofiel) lamellen zijn aan beide zijden zichtbaar
  • De profielen werden special gehard om de straal van de buiging te halen en de profielen tegelijk toch mooi effen te houden
  • Iedere hoek van het bestaande gebouw was verschillend, maar de gebogen afwerking moest wel overal gelijk lopen 

Renson AZ jan palfijn

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Gevelbouw partners

Niverplast, ForecoNiverplast, Nijverdal