Platform over gevels, glas & daken
Zonwering die is afgestemd op klimaat en specifieke voorkeur van landen in Noord-West Europa

Zonwering die is afgestemd op klimaat en specifieke voorkeur van landen in Noord-West Europa

In de woningbouw worden steeds meer kubistische woningen gerealiseerd. Ook Weinor ziet de vraag naar kubistische producten in zonwering en overkappingen steeds verder toenemen. Toch blijft de vraag naar de gewenste vorm én kleur per land verschillen.

Het in Keulen gevestigde bedrijf met onder andere een verkoopkantoor in Zwolle, levert met name zonwering aan particulieren via een landelijk dealernetwerk. Maar regelmatig passeren ook grootschalige projecten de revue. Zoals die keer dat Weinor tweehonderd zonneschermen mocht leveren voor een project in de haven van Sydney. Martijn Westenbrink: “Daar hangen nu onze knikarmschermen, van het type Cassita II dat een IF Design Award en een Red Dot Award in de wacht sleepte.”

Zonwering die is afgestemd op klimaat en specifieke voorkeur van landen in Noord-West Europa

German Design Award 2019.

 

Verlichting met eigen besturingssysteem

Het zijn ook terrassen, zoals die in Sydney, waar de verlichting voor de consumenten in de buitenlucht traploos gedimd kan worden.

Daarvoor ontwikkelde Weinor een eigen besturingssysteem. “Het warme, witte licht is geschikt voor iedere buitentoepassing.” Weinor plaatst een lens voor de LED-lamp, waarop een klassieke straling ontstaat met het lichtschijnsel van halogeen maar met de techniek van een LED-lamp.

De ingebouwde verlichting is goed voor zo’n dertigduizend branduren. Behalve van particulieren wekt de toepassing ook steeds meer de interesse van de horeca. “Met de gekleurde LED-verlichting kunnen alle kleuren van de regenboog worden geselecteerd.”

Zonwering die is afgestemd op klimaat en specifieke voorkeur van landen in Noord-West Europa

Knikarmscherm Kubata.

 

Klimaat

De zonwering die Weinor levert, is van Duitse kwaliteit en sluit ook op het gebied van design goed aan op zoekcriteria van architecten. “We zetten in op een schroefloze uitstraling.” De productgroepen bestaan naast zonneschermen uit terrasoverkappingen en glazen wandsystemen. Het assortiment is breed wat afmetingen betreft en is bestendig tegen intensief gebruik, zelfs in geval van wind en regen.

Producten worden op een innovatieafdeling ontwikkeld. Op het moment van bestellen, komt een product in eigen beheer op maat tot stand. Vanaf dat moment begint op één van de twee productielocaties in Duitsland het proces van zagen, boren, stansen en daarna poedercoaten. “Iedere zijde wordt voorzien van poedercoating, wat vooral in kuststreken belangrijk is.”

Zonwering die is afgestemd op klimaat en specifieke voorkeur van landen in Noord-West Europa

Weinor VertiTex II.

 

Voorkeur

Westenbrink merkt dat de vraag naar hoekige modellen in zonwering bij kubistische woningbouw per land verschilt. “In Nederland en België is de vraag naar hoekige vormen sterk aanwezig, terwijl die juist minder vaak terugkomt in Engeland en Duitsland.” Die tendens ziet hij ook terug in de doekencollectie die is afgestemd op het weer in Noord-West Europa en de voorkeur die in die landen bestaat voor een specifieke kleur.

“Standaard kennen we 47 RAL-kleuren en 9 structuurkleuren. Daarnaast kan optioneel iedere RAL-kleur worden gemaakt. Tevens is keuze uit meer dan 140 doekdessins.” Waar de Nederlandse markt vooral een voorkeur lijkt te hebben voor grijstinten, zijn de mensen in Engeland meer op groen georiënteerd. “In Duitsland gaat de voorkeur juist weer uit naar de kleur geel. Met een gebalanceerde collectie die aansluit op de verschillende oriëntaties willen we het verschil maken.”

Showroom

Architecten en dealers, maar ook consumenten kunnen alle producten, verlichtingsmogelijkheden en schermkleuren op groot formaat komen bekijken. De duizend vierkante meter tellende showroom in Keulen is zes dagen per week geopend.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details