Platform over gevels, glas & daken

Zeg het met LED

7 februari 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Interessante informatie delen met de buitenwereld kan op velerlei manieren. Een LED-display in de gevel maakt het mogelijk om dat op een heel dynamische manier te doen. Volgens Pieter Meijers van Glaifa Lichtreclame & Led Displays houden steeds meer architecten rekening in hun ontwerpen met de integratie van een LED-display.

“Maar ook voor bestaande bebouwing zijn er talloze mogelijkheden om LED-displays tegen een gevel, op het dak of achter de ramen te plaatsen,” zegt Meijers. “De recente CROW-publicatie ‘Reclame langs wegen’ geeft beleidsmakers en bestuurders bovendien hele duidelijke handvatten over hoe om te gaan met dit soort reclame-uitingen. Daarnaast zijn er richtlijnen opgesteld. LED-displays staan immers altijd aan. Het is zaak de lichtintensiteit aan te passen aan de omstandigheden. In de avond en nacht is in veel gevallen slechts 10% van de lichtintensiteit al voldoende.”

Glaifa Lichtreclame & Led Displays ziet de aanvragen naar LED-displays de laatste jaren fors stijgen. Een van de meest recente projecten is het display aan de gevel van Hercuton in Nieuwkuijk. “Pal boven de entree, mooi tussen twee betonnen pilaren hebben we een display geplaatst van 6 bij 4 meter waarop allerhande informatie wordt afgebeeld. Het scherm wordt aangestuurd door een heel gebruiksvriendelijk contentmanagementsysteem, vergelijkbaar met een PowerPointpresentatie. En zo kunnen we voor elke situatie een passend LED-display bouwen.”     

Tekst: Roel van Gils    Beeld: Glaifa Lichtreclame & Led Displays

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Gevelbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details