Platform over gevels, glas & daken
Willinkplein Emmen: Een project vol uitdagingen

Willinkplein Emmen: Een project vol uitdagingen

Het Willinkplein in Emmen heeft een enorme metamorfose ondergaan. Zo is de bestaande ondergrondse parkeergarage fors uitgebreid en is bovenop het plein een exclusieve nieuwbouw verrezen met daarin commerciële ruimten, een hotel, horeca en twee penthouses. Wat als een redelijk standaard werk begon, eindigde voor gevelbouwer Polybouw Aluminium bv in een project vol uitdagingen.

Als vaste relatie van hoofdaannemer Akor stond Polybouw in voor het leveren en monteren van vliesgevels, kozijnen, schuifpuien en automatische toegangssystemen inclusief beglazing en panelen. “We hebben al meer dan 25 jaar een zeer prettige relatie met Akor en zij hebben ons dit werk gegund,” zegt Jan Tijhof, directeur van Polybouw. Maar voordat Polybouw überhaupt aan de slag kon, diende eerst het maaiveld in orde te worden gemaakt. De bestaande twee lagen tellende ondergrondse parkeergarage werd namelijk eerst flink uitgebreid met zo’n 5.000 vierkante meter.

Goudkleurig composiet

Op het Willinkplein is een gebouw verrezen van 92 meter lang, 57 meter breed met het hoogste punt op circa 23 meter. Fletcher Hotels neemt van de nieuwbouw het grootste gedeelte af met op de begane grond de entree en op de eerste verdieping de lobby. Op de tweede, derde en vierde verdieping zijn in totaal 88 hotelkamers gesitueerd. Het gebouw is een ware eyecatcher met een opvallende, goudkleurige gevel gemaakt van aluminium composiet. Aanvankelijk was het de bedoeling om de gevel in steenstrips uit te voeren, maar dat is gedurende het ontwikkelproces vervangen door composiet. Daarmee komt uiteindelijk het ontwerp beter tot zijn recht: het composiet bezorgt het gebouw een luxueuze uitstraling. Alle gevelpanelen inclusief de ronde elementen zijn uitgevoerd in een warme goudtint. De gevelelementen aan weerzijden van het pand zijn afgerond. 

Eén groot feest

Polybouw heeft voor het Willinkplein gekozen om de vliesgevels, kozijnen en schuifpuien uit te voeren in de systemen van Kawneer. “Het gaat om een grote diversiteit aan profielsoorten, uiteraard hoog isolerend en duurzaam geproduceerd,” zegt Tijhof. Wat als een redelijk standaard werk begon, eindigde in een werk vol uitdagingen, ook voor Polybouw. “Gedurende het project werden op het laatste moment nog allerlei veranderingen doorgevoerd, van kleurwijzigingen tot gewijzigde indelingen, zelfs nog vlak voor de oplevering,” blikt Tijhof terug. “Maar het doel is gehaald: een prachtig eindresultaat, een tevreden opdrachtgever én gebouweigenaar. De samenwerking met Akor was één groot feest, in goede harmonie hebben we gezamenlijk dit project tot een goed einde gebracht.”  

Bouwinfo
Willinkplein, Emmen

Opdrachtgever: 
Peter van Dijk Willinkplein BV

Architect: 
Dok Architecten

Gevelbouwer: 
Polybouw Aluminium BV

Systeemleverancier: 
Kawneer

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details