Platform over gevels, glas & daken
‘Wie niet kan delen, kan ook niet vermenigvuldigen’
Marc Vorsselmans, CEO Vorsselmans (B).

‘Wie niet kan delen, kan ook niet vermenigvuldigen’

Marc Vorsselmans, CEO Vorsselmans (B)

Met ruim 30 jaar ervaring in het inmiddels 50-jarige bestaan van ons bedrijf, neem ik met veel plezier ‘De Pen’ op voor dit mooie vakblad. Over de titel van deze tekst heb ik niet lang hoeven nadenken. Dit is namelijk het eerste dat ik van mijn vader heb geleerd toen ik op jonge leeftijd in zijn voetsporen mocht treden. 

Als typisch Vlaams familiebedrijf, gespecialiseerd in aluminium ramen, gevels en zonnepanelen, gevestigd in Loenhout vlakbij de Nederlandse grens, zijn we vanaf onze beginjaren al zeer actief op de Nederlandse markt. Als Vlamingen ons mannetje staan tussen onze welbespraakte Noorderburen was aanvankelijk een hele uitdaging, toch leerden we snel dat ‘samenwerken’ in alle situaties de sleutel tot succes is. Samenwerken op basis van vertrouwen, kennis delen, een engagement aangaan,… allemaal begrippen die hun plaats hebben in het werken in een ‘bouwteam’. Wel, laat dat juist het grote verschil zijn tussen de Nederlandse en de Belgische markt, waarbij het begrip ‘bouwteam’ een totaal andere benadering heeft.

Deze samenwerking bleek al gauw een verrijking voor ons bedrijf en onze medewerkers. Actief zijn op verschillende markten zorgt namelijk voor uiteenlopende uitdagingen voor onze mensen. Het is dan ook de kunst om goede ervaringen uit de ene markt optimaal in te zetten op andere markten. Zo hebben we na België en Nederland ook de stap gezet naar de Engelse markt. Wederom een grote aanpassing die algauw zorgde voor een nieuwe dynamiek in onze projectteams (want wie is er nu niet fier om projecten te realiseren in Brussel, Amsterdam of Londen?!). Onze spreuk #trotsoponswerk is dan ook te danken aan de uitdagende projecten die we samen met onze klanten mogen realiseren.

Doorheen de jaren hebben we ook geleerd dat samenwerken niet enkel met klanten en leveranciers een noodzaak is, maar ook met collega’s kan dit leiden tot succesvolle projecten. Mede door brancheorganisaties zoals VMRG en FAC, is er de laatste decennia een elan ontstaan van meer kennis delen en samen opleidingen organiseren. Dit leidt tot een verhoogde kwaliteit van het eindproduct en een betere beheersing van processen. Echter schuilt er nog steeds een groot risicogehalte aan ons vakgebied; de combinatie van techniek, planning en prijsdruk vraagt namelijk enorme inspanningen en flexibiliteit. Samenwerken met collega’s voor grote en complexe projecten zorgt ervoor dat de risicobeheersing beter onder controle is. En, laat ons eerlijk zijn, het resultaat van de meeste gevelbouwers wordt vaak meer beïnvloed door één of twee slechte projecten dan door alle andere goede projecten. Dat noemen we dan met zijn allen faalkosten – een vervelend woord maar oh-zo-moeilijk onder controle te krijgen.

Tot slot toch ook nog even stilstaan bij onze mensen. AI, chat GPT, BIM,… het ene komt al sneller op ons af dan het andere maar we mogen niet vergeten dat het realiseren van een bouwwerk nog altijd mensenwerk is (en blijft). Startend bij een ontwikkelaar of opdrachtgever, een mooi ontwerp van de architect, een duurzame realisatie van de aannemer met zijn partners,… heel veel schakels die door mensen worden geleid en uitgevoerd. We vinden het daarom zeer belangrijk dat onze mensen hun werk met plezier uitvoeren, trots kunnen zijn op wat ze realiseren en ook respectvol met elkaar kunnen omgaan. We bouwen niet voor onszelf maar wel voor een duurzame toekomst van onze omgeving. Onze kernwaarden ‘samenwerking – engagement – excellentie’ horen in alles wat we doen aanwezig te zijn.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?