Platform over gevels, glas & daken
Wereldprimeur: onbrandbare hightech folie voor de gevelbouw

Wereldprimeur: onbrandbare hightech folie voor de gevelbouw

Na de tragische torenbrand in Londen in 2017 is het onderwerp brandveiligheid van dit soort gebouwen aanzienlijk gestegen op de maatschappelijke agenda. Met onder meer deze gebeurtenis als achtergrond, kon een ontwikkeling op dit gebied niet uitblijven.

onbrandbare hightech folie voor de gevelbouw

Een sample card van Safe One is bij Gerbri op te vragen.

 

Safe One

Serge Ferrari, uitvinder van de eerste dampdoorlatende zwarte gevelmembraan Stamisol FA heeft zijn specialisme gecombineerd met de nodige innovativiteit. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van de eerste onbrandbare damp-open, Uv-bestendige technische gevelfolie in Nederland: Safe One. Een hightech gevelfolie met een brandklasse welke voldoet aan A2-S1,d0. Leroy van de Straat, accountmanager bij Gerbri Plastics B.V., vertelt: “Waar doorgaans een brandwerendheidsklasse B gevraagd wordt, is de Safe One met classificering ‘onbrandbaar’ de ideale folie als toepassing voor bij onder andere scholen, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en overige openbare gebouwen.” Er zijn meer voordelen: de hoge damp-openheid van de Safe One reduceert het risico op condensatie, waardoor de thermische isolatie op lange termijn gehandhaafd blijft en een aangenaam ruimteklimaat gegarandeerd wordt. De Uv-bestendigheid is ook meegenomen in de ontwikkeling zodat de Safe One tevens te verwerken is in open- en geventileerde gevels met voegen tot 50 mm en een openingspercentage tot 50%. Dit zorgt voor veel meer ontwerpvrijheid voor de architect.

onbrandbare hightech folie voor de gevelbouw

Accountmanagers Gerbri; Maurice ten Hartog en Leroy van de Straat.

 

Stamisol-range

Al ruim 40 jaar is Gerbri Plastics specialist en betrouwbare voorraadhoudend partner in hoogwaardige technische folies voor de bouwwereld, industriële verpakkingsindustrie en land- en tuinbouw. “We beschikken over een zeer ruim assortiment. Zo is onder andere de gehele Stamisol-range via ons te verkrijgen. Naast de verschillende zwarte Uv-bestendige folies is tevens de Stamisol Color een prachtig en goed in te zetten product. Naast een hoge mate van Uv-bestendigheid is deze gevelfolie in verschillende kleuren verkrijgbaar en toepasbaar in combinatie met glasgevels. Wanneer er uitsluitend gewerkt wordt met de producten van Stamisol, dan bieden we een uitgebreide garantie van tien jaar. Deze omvat niet alleen de vervanging van het materiaal, maar ook alle renovaties voor de functionele restauratie van de gevel. Dit betekent een hoge investeringszekerheid voor de opdrachtgever.” Maurice ten Hartog, tevens accountmanager, besluit: “Gerbri Plastics heeft voor elke geveltoepassing een oplossing. Omdat we naast de Stamisol-range ook verdeler zijn van meerdere hoogwaardige producenten, zijn we altijd in staat een totaalconcept aan te bieden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details