Platform over gevels, glas & daken
Wereldleider in hijs-, verbindings- en verankeringstechnologie

Wereldleider in hijs-, verbindings- en verankeringstechnologie

Halfen en Scaldex zijn bekende namen in de gevel- en (prefab) betonbouw. Sinds eind 2020 opereren deze bedrijven onder één nieuwe naam: Leviat, wereldleider op het gebied van hijs-, verbindings- en verankeringstechnologie voor de bouw en industrie. Op de BouwBeurs 2023 presenteert het bedrijf een aantal innovatieve oplossingen. Hier in Gevelbouw alvast een voorproefje.

Leviat bedenkt, modelleert en maakt technische oplossingen en innovatieve producten om veiliger, sneller, sterker en duurzamer te kunnen bouwen, zegt Herbert Plecht, Country Manager van Leviat Nederland. De oude bedrijfsnamen, zoals Halfen, Ancon, Plaka, Aschwanden en Scaldex zijn nu productmerken geworden van Leviat. “Door het samenvoegen van deze entiteiten onder ‘één dak’ bieden we een nóg breder assortiment aan oplossingen. Met de kracht van een wereldwijd bedrijf en internationale collega’s achter ons.” Het bedrijf opereert vanuit twee vestigingen in Nederland: Borne en Deventer. Vanuit Borne worden op dit moment met name Halfen-producten verkocht, terwijl Deventer het aanspreekpunt is voor de Scaldex-producten. 

Leviat bedenkt, modelleert en maakt technische oplossingen en innovatieve producten om veiliger, sneller, sterker en duurzamer te kunnen bouwen.

Gevelverankeringen

Van oudsher is Leviat gespecialiseerd in metselwerkondersteuning. “We behandelen dagelijks aanvragen voor het calculeren en uitwerken van oplossingen voor het dragen van verticale belastingen met onder meer stalen lateien en geveldragers”, zegt Mark Lammertink, Sales Engineer Gevelafdeling. “Projecten variëren van grondgebonden woningen tot torens van meer dan 100 meter hoog. Voor elk metselwerkdetail of prefab gevelelement bieden we een oplossing. Ook wij zien steeds meer de integratie van prefab beton in de gevel en hebben een concept bedacht om de elementen op een eenvoudige wijze te verankeren aan de vloer. We werken overigens niet met standaard details of oplossingen, maar leveren alles op maat en onder KOMO. Met dank aan software die specifiek voor ons is geschreven en waarmee we niet zelden het schier onmogelijke toch mogelijk maken. Producten die we op de bouwplaats aanleveren, zijn dus gegarandeerd goed.”

Hijs- en verbindingstechnieken

Leviat is een belangrijke toeleverancier voor de prefab betonfabrieken in Nederland. “We leveren niet alleen de hijsvoorzieningen, maar ook de verbindingstechnologie om elementen te stellen, schoren en verbinden op de bouwplaats”, legt Meerten Siertsema, Sales Manager Betonafdeling, uit. Ook hiervoor geldt weer: van grondgebonden woningen tot hoogbouw. “We faciliteren als het ware in het monteerbaar maken van de woningen, waarbij we vaak al in een vroeg stadium worden ingeschakeld om mee te denken in een zo efficiënt mogelijk proces. Verder hebben we voor het koudebrugvrij ophangen van balkons een mooie oplossing met de Halfen HIT koudebrugonderbreking die standaard 60 minuten brandwerend wordt uitgevoerd. Uniek in de markt. Vermaard zijn ook onze Halfen ankerrails die wereldwijd worden toegepast in de prefab industrie, maar ook in bussen en stadions voor het verankeren van de stoelen.”

Leviat is dus de thuisbasis van een reeks vertrouwde productmerken en toont op de BouwBeurs een selectie van haar unieke oplossingen aan het grote publiek. “Alvast tot ziens op stand 08.D068.”    

Eind 2020 zijn al deze bedrijven samengegaan onder één nieuwe naam: Leviat.

Even voorstellen: Herbert Plecht

Vanaf juli 2022 is Herbert Plecht Country Manager van Leviat B.V. en daarmee verantwoordelijk voor de vestiging Borne (voormalig Halfen B.V.) en Deventer (Scaldex B.V.). Herbert heeft jarenlang in verschillende functies bij diverse bedrijven in de bouwbranche gewerkt en zal zijn brede kennis en ervaring binnen de bouwsector benutten om verder te bouwen aan het succes van Leviat en haar waardevolle relaties.

“Het is voor mij een mooie uitdaging om voor een bedrijf als Leviat te kunnen werken en mijn kennis te delen met collega’s en klanten om Leviat samen verder te ontwikkelen en te laten groeien. Met natuurlijk voldoende uitdagingen als gevolg van de huidige situaties in Europa, wat veel druk legt op prijsstijgingen en de tekorten aan beschikbaar personeel.”

De komende tijd zal Herbert veel klanten bezoeken voor een nadere kennismaking. Daarnaast is Leviat te vinden op de BouwBeurs in Utrecht. Ook daar is gelegenheid Herbert te ontmoeten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details