Platform over gevels, glas & daken
Welk project sleept de felbegeerde Reynaers Projectprijs 2023 in de wacht?

Welk project sleept de felbegeerde Reynaers Projectprijs 2023 in de wacht?

Vier trotse finalisten, één winnaar. Wie dat uiteindelijk wordt? Dát is aan het publiek. Verdeeld over vier verschillende categorieën (utiliteitsbouw, seriematige woningbouw, particuliere woningbouw en renovatie/transformatie) werden in het kader van de Reynaers Projectprijs 2023 de afgelopen maanden ruim zeventig projecten ingezonden. Binnen elke categorie nomineerde een professionele vakjury één project dat in juni meedingt naar de felbegeerde architectuurprijs van Reynaers Aluminium. En wie er wint, is mede van ú afhankelijk.

De Reynaers Projectprijs bestaat al ruim 25 jaar. Sinds 1997 passeren tijdens de verkiezing diverse projecten de revue. Deze projecten zijn zeer uiteenlopend in visie, design en uitvoering. Zoals Little C, het bekende loftcomplex met Amerikaanse allure aan de rand van Rotterdam. Of de langgerekte villa Het Kleine Krikhaar in Geesteren, waarmee de architect zijn eigen woonplek creëerde. Een ander voorbeeld is de transformatie van een oud bankgebouw tot de transparante en moderne Tandartspraktijk Bavel, een project dat vorig jaar de publieksprijs van de Reynaers Projectprijs in de wacht sleepte. Diversiteit alom in deze architectuurprijs. “De vakjury beoordeelt op architectuur en de toepassing daarin van de door ons geleverde aluminium gevelelementen”, schetst Sales & Marketing Manager Hans van der Looij, initiatiefnemer van de verkiezing en tevens lid van de vakjury, de gehanteerde toetsingscriteria. “We kijken nadrukkelijk naar het geheel. In die context is de hoeveelheid aluminium in een project niet relevant.”

Stemmen op uw favoriet

In juni kan het publiek via de speciale website projectprijs.reynaers.nl stemmen op hun favoriet. Het project met de meeste stemmen wint en wordt beloond met de Reynaers Projectprijs publieksprijs. Maar daar blijft het niet bij. De winnende architect en gevelbouwer ontvangen ook beiden 2.500 euro. Eenzelfde bedrag doneert Reynaers Aluminium aan een goed architectuur-doel, dat in overleg met de winnende architect wordt uitgekozen.

Vier finalisten, vier prachtprojecten

Na een nauwkeurige beoordeling van de inzendingen nomineerde de vakjury van de Reynaers Projectprijs 2023 de onderstaande projecten:

ASML Gebouw 3, Veldhoven | Utiliteitsbouw

Een prettige werkomgeving en een beeldbepalend gebouwontwerp creëren, gekoppeld aan een forse duurzaamheidsambitie. Voor díe uitdaging stond architect Titia Luiten van JHK Architecten. De aluminium elementgevel met parametrische panelen zorgen mede voor een BREEAM-Excellent en WELL-Platinum label. TGM plaatste de aluminium elementengevel van Reynaers Aluminium.

ASML Gebouw 3, Veldhoven | Utiliteitsbouw.

De Hooch, Amsterdam | Seriematige woningbouw

Een gebouw inpassen tussen twee totaal verschillende straten. MVSA Architects ontwierp met De Hooch een eigentijds appartementencomplex met twee gezichten. De ene gevel is dynamisch en golvend, de andere strak en ingetogen. Facédo plaatste zowel het raam- en deursysteem ConceptSystem 77 als het schuifsysteem ConceptPatio 155.

De Hooch, Amsterdam | Seriematige woningbouw.

Villa Trompenberg, Hilversum | Particuliere woningbouw

Deze villa, naar een ontwerp van Engel Architecten, flirt nadrukkelijk met Dudok. Diagonale zichtlijnen, royale raampartijen, hoogteverspringing en een verfijnde detaillering maken de villa tot een meer dan opvallende verschijning in het Hilversumse. Boertjes Aluminium plaatste het raam- en deursysteem SlimLine 38.

Villa Trompenberg, Hilversum | Particuliere woningbouw.

Nieuwe Nor, Heerlen | Renovatie/transformatie

Om de uitbreiding van poppodium Nieuwe Nor in Heerlen te realiseren, diende de voormalige 19e eeuwse constructiewerkplaats te wijken voor een groot podium. De architecten van diederendirrix kozen voor een eigentijds ontwerp, zónder daarbij het verleden van de stad Heerlen te vergeten. ASW Gevelbouw plaatste het raam- en deursysteem SlimLine 38

Villa Trompenberg, Hilversum | Particuliere woningbouw.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details