Platform over gevels, glas & daken
Nieuws

Webinar TOjuli (NL)

duco

14 april 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

TOjuli is een onbekende voor velen in de branche. De comforteis is op 1 januari in het leven geroepen om oververhitting in nieuwbouwwoningen tegen te gaan. De specialist in ventilatie en zonwering organiseert daarom op woensdag 21 april een webinar over de natuurlijke oplossingen om te voldoen aan TOjuli.

Natuurlijke TOjuli remmers

Terecht dat sinds 1 januari 2021 dan ook rekening wordt gehouden met het beperken van het risico op temperatuuroverschrijding.  Dit is vastgelegd in de TOjuli-eis. De uitdaging bij het ontwerpen van een woning verschuift van ‘hoe woningen op een energiezuinige manier verwarmd kunnen worden’ naar ‘hoe ze in warme periodes op een energiezuinige manier koel houden’. Deze uitdaging nemen we als zonweringfabrikant graag aan. Dat doet Duco door optimaal gebruik te maken van natuurlijke technieken, legt Mengerink uit. “Geen airco’s en andere energieverslindende apparaten, maar heel eenvoudig: door middel van buitenzonwering en intensieve nachtkoeling. Beide hebben een gunstig effect op de thermische massa en zorgen voor een efficiënte en energiezuinige verlaging van de koellast. Dat geldt voor zowel grondgebonden woningen als hoogbouw.”

Inspirerende sessie

Welke knelpunten doen zich voor bij het voldoen aan de eis voor TOjuli? Welke natuurlijke concepten zijn er van toepassing? Verhoogt CO2-sturing op de ventilatie de TOjuliwaarde? Samen met Rob Daniëls van Cauberg Huygen duiken we dieper in op deze en vele andere vragen.

Timing & inschrijven

Het webinar ‘TOJuli& oververhitting” vindt plaats op 
woensdag 21 april van 10u00 tot 11u00.

Inschrijven doet u via www.duco.eu/webinartojuli

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Dirk Mulder

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details