Platform over gevels, glas & daken
“We laten klanten precies zien wat met het bewerkte materiaal gebeurt”

“We laten klanten precies zien wat met het bewerkte materiaal gebeurt”

Focus houden op datgene waar je goed in bent is onontbeerlijk voor bedrijven die succesvol willen blijven. Astra Stramon komt daarom met het label DCSG. Directeur-eigenaar Nick van Veghel: “Met een eigen label laten we zien en documenteren we dat we voor de best mogelijke kwaliteit gaan.”

Voor klanten uit de gevelbouw maakt het bedrijf een werkplan, zodat zij precies weten wat er met het bewerkte staal gebeurt. Van Veghel: “De huidige normen zijn wat ons betreft niet voldoende. We hanteren eisen volgens de VMRG en zijn aangesloten bij Quali Steel Coat.”

Het Brabantse familiebedrijf blijft conserveren en produceren voor diverse markten. “Deze werkzaamheden blijven bestaan, maar onze specialiteit ligt in de gevelbouw, waar de behoefte aan kennis op dit moment groot is. Een onderscheidend vermogen en het ontzorgen van de klant stellen we centraal in het bedienen van deze branche, nu al vijftien jaar.”

In 2014 nam Van Veghel het bedrijf over van zijn ouders, samen met zijn broer en zus. Het afgelopen jaar was Astra Stramon onder meer betrokken bij de realisatie van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam, waarvoor het profielen en deuren leverde. De stalen ramen en deuren van de Hudson Bay in Amsterdam werden door de medewerkers van Astra Stramon met poedercoaten voorzien van een nieuwe kleur.

Adviserende rol

Nu het bedrijf zich vanuit DCSG steeds meer op het totaalplaatje richt, is Astra Stramon nog beter in staat ontwikkelaars te adviseren over zaken zoals een vereiste behandeling. Dat geldt ook voor het type poeder, het gewenste transport, eventuele herstelwerkzaamheden en het benodigde onderhoud. “Hierover overleggen we met de opdrachtgever. Bedrijven die stalen deuren en ramen bestellen, weten niet wat er mee gebeurt. Ik denk dat het goed is om dat te laten zien.”

Een pui die middenin het centrum van Amsterdam staat of juist wind vangt aan de boulevard van Scheveningen, het vraagt om een heel ander type behandeling. “Mocht in een later stadium ooit schade ontstaan, dan weten we die dankzij de juiste documentatie op locatie te herstellen.”    

Tekst: Carline Klijn-van Best    Beeld: Astra Stramon

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details