Platform over gevels, glas & daken
‘We doen alles zelf en kunnen dus snel leveren’  
Vlnr: Roy Kuiper, Nick Roelofs en Erik Leeuwis. (Beeld: Europanel)

‘We doen alles zelf en kunnen dus snel leveren’  

Op de vakbeurs GEVEL 2022 toont Europanel het eigen assortiment aan bevestigers voor de gevelbouw en de aluminium achterconstructie, waarvoor het bedrijf samenwerkt met SFS. “Het is voor ons een hele goede beurs, waar onze doelgroep samenkomt.”  

Nagels op band. (Beeld: Europanel)

Europanel levert schroeven en nagels voor de geventileerde gevelbouw, zoals HPL, Rockpanel, zelfborende schroeven, gevellijmen en verschillende pvc- en epdm-voegbanden. Daarnaast produceert het Rijssense bedrijf ook zelf een complete lijn van schroeven, nagels en aluminium profielen, die worden voorzien van een poedercoating. 

Verkoopleider Erik Leeuwis: “We kunnen de nagels ook op plastic band zetten voor gebruik in een tacker. Omdat we alles zelf doen, kunnen we heel snel leveren. Ons doel is zelfs binnen 24 uur.”

Gepoedercoate schroeven. (Beeld: Europanel)

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Om de schroeven te kunnen poedercoaten, moeten ze eerst in een bordje worden gestoken. Dit laat Europanel doen door De Sterkerij, een bedrijf waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Daar werken 25 mensen fulltime voor ons. Er gaan hier dan ook één tot anderhalf miljoen schroeven per week de deur uit. Ze vinden het geweldig dat zij dat voor ons kunnen doen. En wij zijn er ook blij mee: maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden we belangrijk.“ 

Brandwerendheid

Op de beurs GEVEL 2022 presenteert Europanel ook een aluminium achterconstructie, waarvoor het bedrijf een partnerschap heeft met SFS. “Vroeger werden gevelplaten gemonteerd op houten constructies, maar er komen steeds strengere eisen voor brandwerendheid. Een aluminium achterconstructie helpt om aan een bepaalde brandklasse te voldoen,” aldus Leeuwis.

“We willen onze klanten ontzorgen door snelheid en goede service te bieden. Wij hebben alle kennis in huis en kunnen het complete pakket leveren.” Voor het verzenden van bestellingen werkt Europanel samen met transportbedrijf Logique. Zij bezorgen ook op de bouwplaats op elk gewenst tijdstip. 

Aluminium achterconstructie. (Beeld: Europanel)

Voldoende grondstoffen

In het begin van de coronacrisis besloot Europanel extra veel grondstoffen in te kopen en daardoor kan het bedrijf nu de goede kwaliteit rvs blijven leveren. “We zagen dat inkoop lastig was en dat niet alle grondstoffen voldoende beschikbaar waren. Dus kochten we extra veel in. Dat was een flinke investering, maar dat heeft goed uitgepakt. We horen wel geluiden dat sommige bedrijven nu mindere kwaliteit rvs moeten gaan leveren, dat is bij ons niet het geval. Wij kunnen zeker tot en met 2023 vooruit.”

Schroeven verpakken. (Beeld: Europanel)

Goede beurs

Leeuwis kijkt ernaar uit weer eens op de beurs te kunnen staan. “Het is voor ons een hele goede beurs. Er komen alleen mensen die iets willen weten over geventileerde gevels, zoals architecten, hoofdinkopers en projectontwikkelaars. Op de vorige editie, GEVEL 2020, kwamen we in contact met enkele houthandelaren. We lieten hen zien wat we allemaal kunnen en daar hebben we twee grote klanten aan overgehouden.”

De verwachting is, als alles gewoon door kan gaan, dat het best eens druk kan worden op de beurs. “We hebben door corona weinig klanten willen bezoeken om zo min mogelijk mee te werken aan het verspreiden van het virus. Wel hebben we regelmatig ondersteuning op de bouwplaats gegeven, maar dat was in de meeste gevallen dan ook buiten. Daarom is het fijn als je op de beurs weer veel mensen kunt spreken.”  

Standnummer: 04.D053
Contactpersoon: Erik Leeuwis, [email protected]

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details