Platform over gevels, glas & daken
Nieuws

Watervilla’s Lentse Plas

EC-DAMSTEEGT-D4R4-2485
De verticale houten geveldelen, net als de zonwering (lamellen) zijn gemaakt van Lariks.

Tekst | Houthandel Houtex

Beeld | Houthandel Houtex

22 december 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

In recreatieplas de Lentste Plas bij Nijmegen worden 27 ruime watervilla’s gerealiseerd. De drijvende woningen zijn op maat gebouwd door Zederik Bouw. Er zijn vier verschillende typen woningen ontworpen met een omvang van 170 m2. De woningen zijn per 4 of 5 aangemeerd aan een entreesteiger. Het project is gestart in 2021, de laatste woningen worden naar verwachting in 2023 opgeleverd. 

De moderne watervilla’s zijn voorzien van een strakke witte gevel gecombineerd met natuurlijke houten elementen.

De moderne watervilla’s zijn voorzien van een strakke witte gevel gecombineerd met natuurlijke houten elementen. De verticale houten geveldelen, net als de zonwering (lamellen) zijn gemaakt van Lariks. Een houtsoort met een hoge natuurlijke duurzaamheid die onbehandeld toegepast zou kunnen worden. In dit project is er echter voor gekozen om het hout te behandelen met een voorvergrijzer, een watergedragen lazuur. Dit is de zogenaamde ‘Grey Protect’ van Remmers Verfsystemen. Hiermee wordt een natuurlijk uiterlijk gecreëerd dat zorgt voor een gelijkmatige overgang van voorvergrijzing naar de natuurlijke vergrijzing van het hout. Zodat de gevel tijdloos zijn karakter behoudt. Zo geven de Lariks elementen een mooi contrast aan de gevel. 

De watergedragen lazuur zorgt voor een gelijkmatige overgang van voorvergrijzing naar de natuurlijke vergrijzing van het hout.

Passend bij het Lariks is er gekozen voor Bilinga glad geschaafde vlonderdelen voor de terrassen. Een tropische hardhoutsoort. Deze duurzame hardhouten vlonderdelen zullen na verloop van tijd ook op een natuurlijke manier vergrijzen. Leuk detail tot slot: door dit project wordt er 112.844 kg aan CO2 vastgelegd.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erik Imming

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details