Platform over gevels, glas & daken
Wat is gevelbekleding en wat heb je nodig?

Wat is gevelbekleding en wat heb je nodig?

De naam zegt het eigenlijk al: je bekleedt de gevel dus je brengt er een extra laag op aan. De bestaande gevel wordt, meestal, bekleed met een beschermende en isolerende laag. Deze isolerende laag draagt ervoor zorg dat het gebouw minder warmte kan verliezen. De beschermende laag kan ook een speciale coating zijn die brandwerend is.

Er zijn allerlei producten verkrijgbaar die je als gevelbekleding kunt gebruiken. Denk aan materialen zoals staal, aluminium, glas, hout, composiet en kunststof. Inmiddels zijn nagenoeg alle kleuren mogelijk. Ook is gevelbekleding verkrijgbaar in allerlei structuren, texturen en vormen. Het voordeel van kunststof gevelbekleding is dat het onderhoudsarm is. Door het aanbrengen van een UV-bestendige laag is de gevelbekleding minimaal 10 jaar kleurvast.

HPL platen

De hpl platen van het merk Trespa hebben een UV-bestendige toplaag. Deze High Pressure Laminaat (HPL) platen vereisen weinig onderhoud, hoeven niet geschilderd te worden en zijn bestendig tegen corrosie. Bovendien is er een enorme keuze aan kleuren en dikten. Het bevestigen van de kunststof gevelbekleding is uiterst eenvoudig en snel te realiseren.

Vast

Andere voordelen van kunststof gevelbekleding zijn dat het niet kan worden aangetast door schimmels en bacteriën. Het kan niet gaan rotten en het werkt niet. Het enige wat gebeuren moet is schoonhouden. Gemiddeld twee keer per jaar reinigen is meer dan voldoende. Verwijder zand en stof. Maak hierbij geen gebruik van bijtende middelen en harde materialen.

De HPL platen kunnen aan de gevel worden geschroefd of gelijmd. De kunststof platen zijn onbuigzaam en keihard. Het is eenvoudig om oude houten boeiborden of windveren te vervangen door HPL platen. Ook kun je de HPL platen perfect gebruiken als basis voor een reclameplaat aan de gevel van je nieuwe kantoor. HPL platen van Trespa zijn hoogwaardige platen voor gevelbekleding. Het bedrijf werkt nauw samen met architecten over de gehele wereld en wordt internationaal erkend als de belangrijkste ontwikkelaar van platen voor gevelbekleding. Het duurzaamheidsbeleid van Trespa omvat de wezenlijke motivatie om minder slecht voor het milieu te verschuiven naar goed. Gevelbekleding anno 2020 is meer dan een plaatje tegen de muur lijmen. Kunststof gevelbekleding is een intelligente oplossing voor architectonische toepassingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details