Ergon Nederland
01:26
26-09-2018

Waar halen we de mensen vandaan?

Werk genoeg maar waar halen we de mensen vandaan om het te maken? Zoals zoveel bouwbedrijven kampt ook gevelmontagebedrijf Demacon met deze vraag. In het in gevelbouw gespecialiseerde wervingsbureau Ergon Nederland BV hebben ze de juiste partner gevonden. “Hun kracht is hun specialisme,” zegt Demacon-eigenaar Marc Strucks.

Met meer dan dertig jaar ervaring kent Strucks de gevelbouwbranche door en door. Zijn bedrijf is specialist in het projectmatig monteren van aluminium, kunststof en stalen gevels in zowel woning- als utiliteitsbouw. Werkte het montagebedrijf eerder met veel eigen mensen, na de crisis is de organisatie omgevormd tot een kleinere vaste kern met daaromheen een flexibele schil. Wervingsbureau Ergon, dat in augustus zijn tienjarig bestaan viert, ondersteunt Demacon bij het vinden van de juiste vaklieden.

Vaste kern
“We werken al tien jaar samen en doen enkele tientallen projecten per jaar met elkaar,” vertelt Strucks. “Prettig is dat we inmiddels een vaste poule binnen het bestand van Ergon hebben. Ongeveer vijftien man werkt vrijwel uitsluitend op onze projecten. Dat is prettig zowel voor onze opdrachtgevers, die dezelfde jongens vaker terugzien, als voor de jongens zelf. De meesten zijn ver van huis, ze komen uit Litouwen, Hongarije, Duitsland of Slowakije. Die moet je goed begeleiden. We vinden het belangrijk dat ze in Nederland een bepaalde basis hebben en zich prettig voelen.”

Ervaring creëren
De kracht van Ergon ligt in het specialisme: de focus ligt volledig op de gevelbouw. Zo’n 35 recruiters zoeken door heel Europa naar geschikte vaklui. “Zij doen de preselectie, daarna volgt een tweede selectie in Nederland,” legt accountmanager Stan Haag uit. “Kunnen we geen gevelbouwers vinden, dan gaan we op zoek naar jongens die bouwgerelateerde ervaring hebben. Ze gaan een leertraject in binnen de vaste poule. Zo creëren we ervaring die er niet is. Daar moeten we gezien de huidige krapte op de arbeidsmarkt echt naar toe.”

Ergon zorgt voor huisvesting, loonbetaling en door eens in de drie of vier weken werkbezoeken af te leggen, worden eventuele problemen in de kiem gesmoord. “Doe je dat niet, dan kunnen schijnbare kleine dingen uitgroeien tot grote problemen,” zegt Haag.

Snel schakelen
De werkwijze van Ergon is volledig naar tevredenheid van Demacon. “Het komt steeds vaker voor dat op projecten disciplines voor ons doorschuiven in de planning en onze doorlooptijd krapper wordt. Dan moeten we snel kunnen schakelen, en Ergon dus ook. Zij kunnen dat gelukkig. Heb ik volgende week vier man nodig, liefst Paulius, Thomas, Rolf en Dalius, dan regelen ze dat. In deze krappe arbeidsmarkt is dat goud waard.”   

Tekst: Margot Visser    Beeld: Ergon Nederland
Uitgelichte afbeelding: 
Links Marc Strucks, rechts Stan Haag.

Lees meer over: Demacon , Ergon Nederland , Ervaring

Gevelbouw partners