Platform over gevels, glas & daken
Vuurvaste gevelisolatie, aantoonbaar brandveilig
SlimFort XT heeft als eigenschap dat het in geval van brand verkoolt en zodoende een dichte, brandwerende laag vormt voor veel hogere prestaties.

Vuurvaste gevelisolatie, aantoonbaar brandveilig

Toch is er volgens Hugo Smits van IsoBouw nog altijd zeer weinig transparantie over de prestaties van gevelsystemen, laat staan in ‘end use application’. “Met SlimFort gevelisolatie bieden wij een gecertificeerd systeem. Daar waar verhoogde brandveiligheidseisen worden gesteld, biedt SlimFort XT de hoogst haalbare brandprestatie, zelfs voor open (houten) gevelbekleding.”

XT staat voor Xire Technology met in de basis een isolatiemateriaal met brandwerende eigenschappen.

Het regulier SlimFort gevelisolatiesysteem voor een geventileerde gevelopbouw was al in ‘end use application’ getest (brandklasse B) met de meest voorkomende gevelbekledingen, zoals Eternit-sidings en composiet materialen. “Voor een open (houten)gevelopbouw bestond nog geen gecertificeerd systeem. In dat ‘gat’ zijn we met SlimFort XT gesprongen. XT staat voor Xire Technology met in de basis een isolatiemateriaal met brandwerende eigenschappen. Het materiaal heeft als eigenschap dat het in geval van brand verkoolt en zodoende een dichte, brandwerende laag vormt voor veel hogere prestaties. Ook SlimFort XT is door onafhankelijk laboratorium Efectis getest als totaalsysteem met meerdere afwerkingen en voldoet aan brandklasse B in ‘end use application’. Het mooie van het SlimFort-programma is dat zowel de reguliere versie als de XT-variant door elkaar kunnen worden toegepast. Voor de complete gevelopbouw hebben we dus een gecertificeerd totaalsysteem beschikbaar.”

IsoBouw neemt volgens Smits steeds meer een proactieve rol aan in de bouwkolom. “Er is veel onduidelijkheid in de markt en weinig transparantie over de prestaties van gevelsystemen. Wij bieden de bouwkolom een gedegen onderbouwing voor de prestaties, inclusief declaraties, certificeringen en ondersteuning op detailniveau. Dat wordt zeer gewaardeerd.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details