Platform over gevels, glas & daken
Vouwwanden en balkonbeglazing voor  het moderne utopia

Vouwwanden en balkonbeglazing voor het moderne utopia

In het moderne utopia, waar volop gebouwd wordt in stedelijk gebied, zijn geluid en energieverbruik belangrijke kernwaarden. De moderne gebouwschil moet aan steeds strengere eisen voldoen. Op GEVEL 2020 demonstreert Solarlux in een interactieve setting wat de vouwwanden en balkonbeglazing kunnen betekenen op het gebied van geluidsreductie en isolatiewaarden. 

Wij willen met onze producten zowel het belang van de architectuur als het wooncomfort bedienen, zegt Heidi Nahuis, Marketing Manager bij Solarlux Nederland. “De gevel is het uithangbord van het ontwerp en onze vouwwanden met zeer slanke profielen passen in de moderne transparante architectuur en zorgen voor optimale daglichttoetreding. Daarnaast bieden onze producten extra wooncomfort voor de bewoners omdat omgevingsgeluid geweerd wordt en ze flexibiliteit bieden. De vouwwanden zijn eenvoudig te bedienen en dankzij geavanceerde techniek kan de buitenzijde van binnenuit gereinigd worden, hetgeen naast gemak ook een kostenbesparing is. “

Klimaatgevel

De vouwwanden in combinatie met onze balkonbeglazing zorgen voor een perfect totaalconcept voor een tweede huid gevel, vervolgt Nahuis. “Zowel de binnengevel van geïsoleerde vouwwanden als de buitengevel van ongeïsoleerde balkonbeglazing kunnen geheel geopend worden om te ventileren en de temperatuur te reguleren. De tussenruimte van een dergelijke klimaatgevel vormt een warmtebuffer die het gebouw kan verwarmen. Door gebruik te maken van deze natuurlijke elementen wordt bespaard op energiekosten en de spouw zorgt ook nog eens voor een extra geluidsreductie. Wij zullen altijd onze producten dusdanig door ontwikkelen dat deze voldoen aan alle toekomstige functies die van de gebouwschil gevraagd worden. De geluidsaspecten spelen bijvoorbeeld een steeds belangrijkere rol. Op dit thema testen en verbeteren wij onze producten en ligt hierop een belangrijke focus.”

Nahuis: “Op GEVEL 2020 hopen wij bezoekers te inspireren met ons conceptueel denken, waarbij we inspelen op de behoeften van de eindgebruiker en een bijdrage leveren aan de huidige energetische uitdagingen. Samen met alle aanwezige experts en interessante lezingen wordt de beurs een ontmoetingsplek om het belang van de component GEVEL op hoog niveau onder de aandacht te brengen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details