Platform over gevels, glas & daken
Vorm van ideeën

Vorm van ideeën

Modern Utopia, het vormt het centrale thema van GEVEL 2020. Knauf presenteert zich op de beurs als expert op het gebied van gevels. Met het omvangrijke assortiment biedt Knauf architecten veel ontwerpvrijheid; vrijwel alle denkbare vormen én afwerkingen zijn te realiseren. Niels Vrijenhoek, markt manager stuc en gevel, geeft ons alvast een voorproefje.

Met Knauf kun je werkelijk alle kanten op, begint Vrijenhoek. “Van oudsher is Nederland een echt baksteenland. Met het verduurzamen van onze gebouwde omgeving wordt de geïsoleerde gevel echter steeds interessanter. Als totaalaanbieder van gevelproducten beschikken we naast alle bekende geveloplossingen over een aantal vooruitstrevende, nieuwe oplossingen. Op de beurs laten we bezoekers aan onze stand de verschillende mogelijkheden zien, zoals Aquapanel Outdoor, MineralAktiv en SM sokkelpro.”

Allianz Arena van Bayern München, uitgevoerd met Aquapanel.

 

Topklasse producten

Aquapanel is een cementgebonden plaat, uitermate vochtbestendig, onbrandbaar én geluidsisolerend, licht Vrijenhoek toe. “De plaat is zelfs in een radius te verwerken en ontzettend veelzijdig als het gaat om afwerkingsmogelijkheden. Zo kan met Aquapanel bijvoorbeeld een gebouw gemaakt worden met een baksteen uiterlijk (niet van echt metselwerk te onderscheiden) of met een combinatie van gevelstuc en keramische tegels. Het is ook bij uitstek geschikt voor renovatiedoeleinden. Er zijn al vele beroemde projecten met Aquapanel gerealiseerd, zoals de Allianz Arena van Bayern München en in eigen land het sluiscomplex Amerongen. Daarnaast zetten we op de beurs ook MineralAktiv in de spotlights. Een topklasse sierpleister die langer schoon blijft dan een reguliere sierpleister, zónder toevoeging van chemicaliën. Op GEVEL 2020 laten we de bezoekers kennismaken met de exacte werking van MineralAktiv.”

Villa in Huizen, uitgevoerd met MineralAktiv.

 

Knauf toont op de stand ook de laatste noviteit: SM sokkelpro om problemen als gevolg van optrekkend vocht ter hoogte van het maaiveld te voorkomen. “De mortel is 100% waterdicht en wordt aangebracht tot 15 centimeter boven het maaiveld om vervolgens over te gaan naar een reguliere wapeningsmortel. Problemen van optrekkend vocht zijn dan voorgoed verleden tijd. Het scheelt veel handelingen en maakt een bitumenemulsie overbodig. Kortom, met ons gamma aan oplossingen zijn bijna alle vormen en uitstralingen te realiseren. En dat alles veelal op een minder arbeidsintensieve manier dan de gebruikelijke methoden.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details