Platform over gevels, glas & daken
Voorvergrijzer Weathered Color verkrijgbaar in beits

Voorvergrijzer Weathered Color verkrijgbaar in beits

Nu verkrijgbaar: voorvergrijzer in een beits. Deze hoogwaardige afwerking, geschikt voor Platowood Fraké, is een semi-transparante beits die zorgt voor de voorvergrijzing van geplatoniseerd Fraké. Met de Weathered Color Stain wordt het overgangstraject naar het vergrijzen ondervangen doordat het gerealiseerde gebouw direct de vergrijsde kleur heeft.

Als hout niet direct wordt blootgesteld aan zonlicht, bijvoorbeeld onder een overstek, dan zal het houtoppervlak daar niet of langzamer vergrijzen. Hierdoor kunnen kleurverschillen ontstaan met delen die wel direct aan het zonlicht worden blootgesteld. Om het vergrijzingstraject uit esthetisch oogpunt op een egale wijze te laten verlopen, heeft Platowood de Weathered Color Stain ontwikkeld. De geveldelen worden af fabriek vergrijsd.

Platowood Fraké

Deze laag zal langzaam degraderen, terwijl het onderliggende hout natuurlijk vergrijst. Bart Raymann, commercieel directeur Platowood: “Met deze natuurgetrouwe voorvergrijzer wordt het visuele overgangstraject van het bruine hout naar een vergrijsde gevel ondervangen. Weathered Color Stain hoeft niet bijgewerkt te worden. Naast het schoonmaken, is de coating én het hout volledig onderhoudsvrij.”

Over Platowood

Platowood is sinds haar oprichting pionier in de houtbranche. Het is het eerste en enige bedrijf ter wereld dat duurzaam hout maakt door middel van hydro-thermische modificatie (platoniseren). Door het platoniseren worden de aanwezige eigenschappen in het hout versterkt, zónder chemische toevoegingen. Daarmee is het hout van Platowood de meest duurzame keuze voor onder andere gevelbekleding, kozijnen en interieurbouw.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details