Platform over gevels, glas & daken
Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen

Traditioneel worden veel gebouwen periodiek onderhouden. Elke paar jaar vindt er groot onderhoud plaats, waarna er weer een tijdlang niets aan de gevel gebeurt, behalve glasbewassing. Gevolg: aanwezige gebreken kunnen relatief lang ongezien verergeren, de uitstraling van de gevel fluctueert en het terugbrengen van de gevel in de gewenste staat kost onnodig veel geld. Dat moet toch anders kunnen?

Fortron

Daarom ontwikkelde Fortron, de grootste glas- en gevelonderhoudspartij van Nederland, Totaal Gevelmanagement: een combinatie van technisch en esthetisch gevelonderhoud, waarmee kosten verlagen, de levensduur verlengt en de uitstraling van een gevel constant blijft. Hans Essers, Salesmanager Techniek bij Fortron, legt uit: “Fortron is van oorsprong een glazenwassersbedrijf. Onze medewerkers werken gemiddeld twee tot vier keer per jaar dicht tegen de gevel aan. Een gevelinspectie, waarbij de conditie van de afzonderlijke gevelelementen in kaart wordt gebracht,  vindt veel minder frequent plaats. Door onze medewerkers op te leiden tot gevelspecialist, zijn zij in staat om tijdens hun reguliere glasbewassings- en gevelreinigingswerkzaamheden gebreken aan de gevel snel te herkennen en inzichtelijk te maken. Onze technische medewerkers zijn vervolgens in staat om deze in een vroeg stadium te herstellen, waardoor de kosten relatief laag zijn. Want bij gevelonderhoud geldt: voorkomen is beter dan genezen.”

Besparing
Daarnaast is aantoonbaar correct onderhoud noodzakelijk om aanspraak op garantiebepalingen te kunnen maken. Essers vervolgt: “Wat voor onderhoud noodzakelijk is, is per gevelelement en per leverancier verschillend. Juist daarom is Totaal Gevelmanagement altijd maatwerk. In overleg met de klant bepalen we het onderhoudsniveau, passend bij de functie van het gebouw, de garantiebepalingen en de gewenste uitstraling. Een kantoorpand op de Zuidas vraagt immers om een andere uitstraling dan een loods op een industrieterrein. Op basis hiervan stellen we eventueel een meerjarenonderhoudsplan en -begroting op. Hiermee maken we inzichtelijk welk onderhoud er wanneer nodig is, inclusief kosten. Wat dat oplevert? Door in plaats van periodiek groot onderhoud juist regelmatig klein onderhoud uit te voeren in een combinatie van techniek en esthetiek, realiseren we een gemiddelde besparing op de onderhoudskosten tot 20% over een periode van 10 jaar.”

FortronHans Essers, Salesmanager Techniek bij Fortron.

Zeg wat je doet en doe wat je zegt
Veel bedrijven bieden óf esthetisch gevelonderhoud, óf technisch gevelonderhoud aan. Door deze werkzaamheden te combineren, vinden opdrachtgevers bij Fortron één loket voor ál hun gevelwerkzaamheden. Daardoor zijn communicatielijnen kort en worden werkzaamheden slim gecombineerd om zo de beste oplossingen voor onze opdrachtgevers te bieden. Essers: “Omdat we zicht hebben op alles wat er aan de gevel gebeurt, kunnen we onze opdrachtgevers goed adviseren. We zeggen wat we doen, maar nog veel belangrijker, we doen wat we zeggen. Zo realiseren we vanuit partnerschap het beste onderhoud voor onze opdrachtgevers. En daar hebben we allemaal profijt van.”  

Tekst: Roel van Gils   Beeld: Fortron
Uitgelichte afbeelding: 
Onze medewerkers zijn in staat om tijdens hun reguliere glasbewassings- en gevelreinigingswerkzaamheden gebreken aan de gevel snel te herkennen en inzichtelijk te maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details