Platform over gevels, glas & daken
Voor elk type raam de best passende doekzonwering

Voor elk type raam de best passende doekzonwering

Grote raampartijen blijven populair. Maar met twee opeenvolgende hete zomers nog vers in het collectieve geheugen – inclusief hittegolven en warmterecords – is het meer dan ooit relevant om stil te staan bij de meest efficiënte zonwering om binnentemperatuur én daglichtinval optimaal onder controle te krijgen. Met een oplossing voor elk type raam: dak-, hoek-, schuifraam of vliesgevel, van nieuwbouw tot na-installatie heeft Renson een absoluut totaalassortiment beschikbaar. Een overzicht.

Nieuw op Fensterbau

Fixscreen Minimal voorbouw biedt mogelijkheden voor na-installatie met minimale impact
Vanaf april 2020 is de nieuwe Fixscreen Minimal voorbouwscreen beschikbaar voor heel Europa. Met deze gepatenteerde update van de bestaande Fixscreen doekzonwering legt Renson de lat nog een stuk hoger op het vlak van design voor subtiele na-installatie. Hiermee komt er een antwoord op de stijgende vraag naar na-installatie van doekzonwering bij recente nieuwbouwwoningen en renovaties waar inbouw van doekkasten en zijgeleiders in de gevel niet meer mogelijk is. Een minimale impact op de gevel (met zijgeleiders van amper 20 mm breed) en de superstrakke afwerking (waarbij op de zijgeleiders geen enkele schroef te zien is en ook de voetplaatjes en binnengeleider van de zijgeleiders in aluminium afgewerkt zijn) zorgen ervoor dat doekzonwering voortaan zelfs bij na-installatie amper nog opvalt.

Vanaf april 2020 is de nieuwe Fixscreen Minimal voorbouwscreen beschikbaar voor heel Europa.

 

Glas-op-glas hoekvensters, schuiframen en (plat)dakvensters in stijl beschut tegen de zon
Dankzij de Panovista Max van Renson is het mogelijk om grote hoekvensters met doekzonwering uit te rusten zonder storende kabels of geleiders in de hoek. De twee doekdelen worden aangestuurd door een zelfde motor en op de hoek ritsen de twee doeken in elkaar bij het afrollen. Zo is deze screen windbestendig afgewerkt tot 90 km/u.

De Renson Slidefix is dan weer de eerste doekzonwering die de logische zijwaartse richting van schuiframen volgt. De Slidefix is zowel beschikbaar in enkele en dubbele configuratie als in een (binnen- of buiten-)hoekopstelling.

Ook de Topfix-doekzonwering voor schuinliggende en horizontale beglazing is met de gerenommeerde Fixscreen-technologie van Renson uitgerust.

 

Ook de Topfix-doekzonwering voor schuinliggende en horizontale beglazing is met de gerenommeerde Fixscreen-technologie van Renson uitgerust. Zo wordt een onovertroffen doekspanning gerealiseerd, ook bij extreme windbelasting tot 120 km/u. Met Topfix Max kunnen zelfs extreem grote oppervlakken tot 30m2 met doekzonwering uitgerust worden. Het Topfix gamma wordt vervolledigd met de Topfix VMS, een erkende en gepatenteerd oplossing, die speciaal werd ontwikkeld voor de Velux Modular Skylights modules.  

www.renson.eu


Oververhitting vermijden dankzij buitenzonwering en nachtkoeling

Controle over het binnenvallend zonlicht is één ding, maar om op warme dagen de binnentemperatuur toch draaglijk te houden is meer nodig, namelijk: nachtkoeling of intensief ventileren via grote raamroosters. Inbraak-, water- en insectenwerend als die zijn, kan je die in warme perioden zonder zorgen de hele nacht laten open staan. Via die raamroosters kunnen grote  hoeveelheden koelere lucht ’s nachts het interieur helpen afkoelen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details