Platform over gevels, glas & daken
Voor elk dak de perfecte oplossing

Voor elk dak de perfecte oplossing

Ruim twee jaar geleden werd bekend dat de Braas Monier Building Group en Icopal Group, Europese marktleiders in materialen voor respectievelijk hellende en platte daken, samen verder zouden gaan onder de naam BMI Group. Dat maakt de firma anno 2019 tot de grootste Europese producent van dakbedekkingssystemen voor platte en hellende daken. Volgens Cor den Hartog, Sales Director van BMI Nederland, biedt dat volop voordelen, vooral ook voor de voorschrijvende markt.

De vertrouwde merken Monier en Icopal zijn ook na de fusie gewoon blijven bestaan. Neemt niet weg dat beide specialisten van dakbedekkingssystemen voortaan optimaal profiteren van de samenvoeging door moederbedrijf BMI Group, onderdeel van het Amerikaanse Standard Industries en wereldleider in dakbedekking. Den Hartog: “We zijn voortaan verenigd in één hoofdkantoor in Montfoort en sinds februari dit jaar zijn ook de verkooporganisaties samengevoegd.” De distributie van de producten van Icopal en Monier in Nederland is totaal verschillend. “Er was weinig overlap in de markten voor hellend dak en plat dak. Die overlap is met de fusie nu wel gecreëerd. Zowel ontwerpers, de bouwmaterialenhandel als de dakdekkers profiteren voortaan van een compleet aanbod aan totaaloplossingen, waarbij alle onderdelen optimaal op elkaar zijn afgestemd. Hierbij wordt wel de huidige distributiemethode gerespecteerd.”

circulaire-dakbanen-citumen-ontstaan-door-de-inzet-van-de-bitumenrecyclingmachine-kopieren

Circulaire dakbanen (Citumen) ontstaan door de inzet van de bitumenrecyclingmachine.

 

Een ander voordeel van de samenvoeging is volgens Den Hartog dat de kennis en expertise van zowel platte als hellende daken voortaan is gebundeld in één organisatie. “De nieuw vormgegeven afdeling ‘dakservice’ vormt het technisch hart van de organisatie. Het is een kenniscentrum die zijn gelijke in de branche niet kent. Daarnaast profiteert ook de voorschrijvende markt van de fusie. Woningbouwcorporaties, gebouweigenaren en andere vastgoed partijen hebben voortaan één aanspreekpunt voor zowel het platte als het hellende dak en kunnen gebruikmaken van BMI Vastgoedzorg. We kunnen prestaties met elkaar afspreken gedurende de levensduur van de daken, advies uitbrengen, rapportages opstellen en meerjarenonderhoudsplannen verzorgen. Zo geven we partijen een duidelijk inzicht in de exploitatiekosten per jaar, zowel voor hellende als platte daken.”

BMI Group heeft een sterke focus op de toekomst. “We richten onze pijlers nu vooral op de energietransitie, waarin ook voor het dak een belangrijke rol is weggelegd,” stelt Den Hartog. “ De overheid heeft een ambitie om in 2050 een volledig circulaire economie te hebben. Daar spelen we overigens nu al op in met bijvoorbeeld Citumen. De circulaire dakrol uit circulaire bitumen. Vorig jaar hebben we de eerste circulaire dakpan geproduceerd, die weliswaar nog niet in productie is genomen, maar daarmee is wel aangetoond dat we ertoe in staat zijn. De komende jaren staan er nog vele mooie ontwikkelingen op de rol. Binnen de BMI-organisatie beschikken we namelijk over een eigen Technical Center, dat nauw samenwerkt met andere instituten, kenniscentra, universiteiten en hogescholen. Hier ontstaan mooie initiatieven en potentieel nieuwe producten die de slogan ‘it’s never just a roof’ onderstrepen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details