Platform over gevels, glas & daken
Voor elk bouwkundig detail een duurzame luchtdichting
illbruck TP654 ILLMOD TRIO 1050, hier gebruikt als afdichting tussen een kopgevel en het dakelement.

Voor elk bouwkundig detail een duurzame luchtdichting

illbruck, een productmerk van CPG Europe, is al vele decennia een gerenommeerde naam in de bouwwereld met het brede assortiment aan hoogwaardige afdichtings- en verlijmingsproducten. CPG hecht veel waarde aan correcte advisering en productverwerking en staat diverse partijen binnen het bouwproces met raad en daad bij. Het assortiment is al omvangrijk en blijft verder groeien met producten als unieke afdichting-coatings, geïmpregneerde schuimbanden en zelfs een nieuwe generatie-schuim: 100% isocyanaatvrij. “Voor elk bouwkundig detail kunnen we een duurzame luchtdichting garanderen”, zegt Jesper van de Laak, Technical Manager Benelux bij CPG Nederland.

De energieprestatie-eisen voor nieuwe gebouwen in Nederland worden steeds verder aangescherpt. “Een logische ontwikkeling omdat de (bouw)techniek nooit stilstaat”, vindt Van de Laak. “Wat we zien is dat dit collectief breed opgepakt wordt en dat luchtdichting een discipline is die ondertussen niet meer weg te denken is. Dat zien wij tevens aan een toenemende vraag naar advisering op maat. Dit laatste is namelijk van een aantal factoren afhankelijk, waaronder ook de applicatiemethode. In nauw overleg wordt een passend adviesrapport opgesteld, waarbij we uiteraard ook de juiste producten voorschrijven.” 

illbruck LD925 WATERBASED i-SEAL COATING, hier gebruikt als luchtdichting aan de binnenzijde.

Van coating tot schuimband

Het gamma afdichtingsproducten van illbruck is bijzonder groot. “Veel professionals kennen ons van onze purschuimen en schuimbanden, maar we leveren ook tapes, kitten, lijmen, afdichtingcoatings en ga zo maar door”, verduidelijkt Van de Laak. “Met name in die laatste categorie zien we een toenemende belangstelling om aansluitingen en oppervlakken luchtdicht- en waterkerend af te werken. Producten zoals de illbruck SP925 FLEXIBLE SEAL COATING, de OS925 BARRIER SEAL COATNG en de LD925 WATERBASED i-SEAL COATING worden zowel op de bouwplaats als in prefab-fabrieken verwerkt. In een relatief kort tijdsbestek kan men veel meters maken met deze afdichtingcoatings. Een andere productgroep waar toenemende vraag naar is, zijn onze geïmpregneerde, luchtdichte schuimbanden, zoals de illbruck TP654 ILLMOD TRIO 1050. De verwerkingsmethode is vergelijkbaar aan een compriband, alleen zorgt dit band voor een gegarandeerde luchtdichting.”

De purschuimen van illbruck hebben zich al vele jaren bewezen. “Recent hebben we in Nederland een nieuwe generatie schuim geïntroduceerd. De illbruck FM810 STP Schuim is 100% isocyanaatvrij”, zegt Van de Laak. “Zelfs de eigenschappen zijn vergelijkbaar met onze reguliere schuimen, dankzij de fijncellige en hoogwaardige schuimstructuur. Het is een kwalitatief hoogstaand product voor het duurzaam afdichten van vele bouwkundige details. En zo leveren we voor elke toepassing een duurzame afdichtingsoplossing.”

CPG als allround partner

De meerwaarde van CPG als allround partner zit hem overigens naast het illbruck-pakket in de mogelijkheid ook veel andere oplossingen af te dekken. Denk aan kunstharsvloeren, betonreparatie en bouwkundige brandveiligheid.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details