Platform over gevels, glas & daken
Volop daglicht met een (bedienbaar) daklicht
Volop daglicht met een (bedienbaar) daklicht.

Volop daglicht met een (bedienbaar) daklicht

Het productieapparaat draait overuren, er is extra 1800 m2 groot magazijn in gebruik genomen en de Duitse markt lonkt. Directeur/eigenaar Max Barenbrug praat ons bij over de laatste stand van zaken en heeft zelfs nog een primeur voor ons in petto.

Er is altijd wel een passende oplossing met keuze uit meer dan 900 standaardformaten.

In samenwerking met het Deutsches Institut für Bautechnik (DIBt) heeft Vlakkelichtkoepel recent goedkeuring gekregen om het Flachdach Fenster (vast en bedienbaar) ook op de Duitse markt te gaan verkopen. “De Duitse markt biedt ontzettend veel potentieel voor onze producten,” zegt Barenbrug. “We hebben de afgelopen periode een intensief traject afgelegd om ons daklicht, zoals wij het bedoeld hebben, op de Duitse markt te brengen. We hadden al CE-certificeringen ten aanzien van windbelasting, sneeuwbelasting en lucht- en lekdichtheid, maar dat is nu ook officieel erkend in Duitsland. De eerste projecten hebben we al uitgeleverd, nog zonder enige vorm van marketinginspanningen, die we nu uiteraard wel gaan opvoeren.”

Meer dan 900 standaardformaten

De grootste troef van het (bedienbaar) daklicht van Vlakkelichtkoepel is toch wel dat de producten tot op een interval van telkens 5 centimeter geproduceerd kunnen worden. “Zo bieden we altijd wel een passende oplossing met keuze uit meer dan 900 standaardformaten,” zegt Barenbrug. “Afhankelijk van de gekozen maatvoering wordt de bedienbare variant geleverd met één, twee of zelfs drie motoren. De elektronica wordt inwendig aan elkaar gekoppeld, zodat er slechts één kabeltje uit de opstand aangesloten hoeft te worden op het besturingskastje.”

Vlakkelichtkoepel, het bedrijf achter de (bedienbare) daklichten, heeft een extra magazijn in gebruik genomen om te kunnen voldoen aan de hoge vraag.

Vacuümglas 

Vlakkelichtkoepel heeft afgelopen jaar een nieuwe 5-assige CNC-machine in gebruik genomen en daarmee de productie verregaand geautomatiseerd. “Dat maakt dat we profielbewerkingen nog nauwkeuriger kunnen uitvoeren en we een profiel vanaf nagenoeg elke hoek kunnen benaderen,” legt Barenbrug uit. “Dat bevordert niet alleen de snelheid, maar ook de repetitie en precisie. De machine wordt volledig digitaal aangestuurd.” Tot slot geeft Barenbrug alvast een sneak preview naar een nieuw product: het eerste horizontale daklicht met vacuümglas. “Het is naar mijn weten het best isolerende daklicht op de markt dat we groots zullen presenteren op BouwBeurs 2021 in september.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details