Platform over gevels, glas & daken
VMRG Zonwering en VMRG Panelen: Kennisdeling, verbinding en kwaliteit

VMRG Zonwering en VMRG Panelen: Kennisdeling, verbinding en kwaliteit

Zo dragen de communities actief bij aan hun specifieke werkterrein en het updaten van de VMRG Kwaliteitseisen. Met de communities wordt dan ook regelmatig overleg gevoerd over de behoefte in de markt en wat de VMRG hierin kan betekenen. Doel is om de totale gevelbranche op een hoger niveau te brengen.

In dit artikel ligt de focus op de communities VMRG Zonwering en VMRG Panelen. De bedrijven in deze twee communities bepalen mede het kwaliteitsniveau dat de basis is van het VMRG Keurmerk door mee te denken over de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen voor wat betreft zonwering en panelen. Om aan te tonen dat de aangesloten bedrijven voldoen aan hun specifieke kwaliteitseisen en adviezen, vinden jaarlijks keuringen plaats. Op basis hiervan ontvangen deze bedrijven een certificaat waarmee zij kunnen aantonen dat zij gegarandeerd leveren conform de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen Zonwering of Panelen. De VMRG Zonwering en VMRG Panelen bedrijven zijn herkenbaar aan het VMRG Zonwering logo of het VMRG Panelen logo Hiermee presenteren deze bedrijven zich als kwaliteitsbedrijven die voldoen aan de strenge VMRG Kwaliteitseisen.

VMRG Zonwering

De community VMRG Zonwering bestaat uit producenten, leveranciers en/of montagebedrijven op het gebied van zonwering die tevens partner zijn bij de VMRG. Binnen de community VMRG Zonwering wordt onderscheid gemaakt tussen zonwering buiten en zonwering binnen. Vanaf 1 januari 2021 verlaten we na 25 jaar de EPC als meetinstrument voor de energieprestatie van gebouwen en gaan we over op BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen). De Zonweringsbranche staat daarmee aan de vooravond van nieuwe bouwregelgeving waarin voor de zonweringsbranche nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Veel meer dan de huidige EPC, besteedt de komende BENG-norm aandacht aan zonwering. Want in tegenstelling tot de EPC wordt binnen BENG ook aandacht besteed aan het voorkomen van de temperatuurstijging in de zomermaanden. Zonwering neemt daarmee een belangrijke plaats in binnen BENG. Zonwering vermindert de energiebehoefte voor koeling en heeft daarmee direct invloed op de score binnen BENG. Vanuit de community VMRG Zonwering worden partners en leden geïnformeerd over de nieuwe regelgeving. Ook informeren de VMRG en de community VMRG Zonwering architecten, opdrachtgevers en eindgebruikers over het belang van zonwering als integraal onderdeel van de gevel.

VMRG Panelen

De community Panelen bestaat uit de productgroepen enkelvoudige metalen gevelbekleding en sandwichconstructies en kent alleen producenten. De eisen die gesteld worden aan deze twee productgroepen zijn opgenomen in de hoofdstukken 8 en 9 van de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen. Op dit moment werkt de commununity aan de herziening hiervan. Nieuwe ontwikkelingen en zaken waar men de afgelopen tijd tegen aangelopen is, worden hierin meegenomen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details