01:45
23-10-2015

VMRG | Visitekaartjes

Amadeus, Den Haag

Bouwen midden in het centrum van Den Haag, dat vereist optimale planning en logistiek. Voor gevelbouwer Rollecate een mooie uitdaging die kundig werd opgelost. Rollecate heeft er alles aan gedaan de hinder voor de winkelende mensen te beperken. Dit door bijvoorbeeld de kozijnen al te beglazen in de fabriek in plaats van op de bouwplaats.

Gezien het historische aspect van de plek van het gebouw moest het gebouw ook een uniek ‘gezicht’ hebben. Grote vliesgevels met doorval en letselveilige beglazing vormen de begane grond, de commerciële plint van Amadeus. Om de van natuursteen gevormde gevel te kunnen accentueren, zijn er stalen frames geproduceerd waar uiteindelijk het natuursteen aan bevestigd is.

 

Opdrachtgever Ontwikkelingsmaatschappij Kalvermarkt (Provast en ASR Vastgoed)
Architect Bedaux de Brouwer Architecten
Aannemer STRABAG BV / Züblin Nederland BV
Gevelbouwer Rollecate Groep


 

Cruise Terminal,Rotterdam

Cruise Terminal Rotterdam

Oorspronkelijk deed de Cruise Terminal dienst als aankomst- en vertrekhal van de Holland-Amerika Lijn. Tegenwoordig wordt de Cruise Terminal gebruikt voor feesten, exposities en zakelijke bijeenkomsten. Stieva Metalen Puien heeft de complete voor- en achterpui gerestaureerd. Om de originele look te behouden, heeft Stieva speciale stoeltjes profielen laten ontwerpen. De stalen ramen zijn vervangen met behoud van de oorspronkelijke uitstraling , maar met verbeterde prestaties. Heycop Systemen heeft voor de eerste restauratie, zo’n 60 jaar geleden, het hang- en sluitwerk geleverd voor de stalen ramen en deuren. Het bedrijf heeft nu de oorspronkelijke productiemallen van zolder gehaald en het authentieke hang- en sluitwerk weer in productie genomen. De Rotterdamse Cruise Terminal is hiermee ge-upgrade naar een modern gebouw, maar met de looks van wat de architecten van Plate, Reuchlin & Co lang geleden voor ogen hadden.

 

Opdrachtgever Stadsontwikkeling Rotterdam
Architect Plate Reuchlin & Co
Gevelbouwer Stieva Metalen Puien, Aalsmeer


 

Fort Kijkduin, Den Helder

Gevelbrigade-112

Dit rijksmonument is gerestaureerd, waarbij het Fort onder andere met twee prachtige structurele vliesgevels is uitgebreid. Deze zijn geleverd door Cornelisse aluminium uit Heemskerk. Voor de montage was Gevelbrigade montagetechniek uit Purmerend verantwoordelijk.

 

Architect Rietvink Architectenburo
Aannemer Tuin aanneembedrijf
Gevelbouwer Cornelisse Aluminium BV
Gevelmontage De Gevelbrigade Montagetechniek
Systeemleverancier Hueck Aluminium Profieltechniek Benelux BV
Leverancier glas AGC Flat Glass Nederland BV


 

Witte de With, Rotterdam

IMG_5143

Het Witte de With gebouw is met een hoogte van bijna 70 meter een mooie toevoeging aan de skyline van Rotterdam. In dit kwalitatief hoogwaardige gebouw zijn o.a. levensloopbestendige appartementen, een kinderdagverblijf en een basisschool gevestigd.

Op scholen geeft men steeds vaker les met een digitaal schoolbord (digibord). Voor optimaal zicht op het digibord is verduistering noodzakelijk. De SolidScreen® met Tibelly® ecole1% doek biedt de oplossing. Het doek laat 84% minder direct licht door dan traditioneel screendoek, terwijl het zicht naar buiten behouden blijft. Ook is het binnen langer koel en kan tot 30% op energie voor koelen bespaard worden. De SolidScreen is tevens, als eerste zonwering van Nederland, voorzien van het DUBOkeur®.

Het doek van de SolidScreen® blijft strak in de geleiders met behulp van de ritsgeleiding. Deze screen is daardoor bestand tegen windsnelheden tot 145 km/h. De veelzijdige SolidScreen® leent zich naast scholen ook voor kantoren en woningen waar design en comfort gewenst is.

 

Opdrachtgever Havensteder
Architect EGM Architecten
Leverancier zonwering SMITS Rolluiken en Zonwering

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Gevelbouw partners