Platform over gevels, glas & daken
VMRG | NEN Studiedag Brandveiligheid gevels

VMRG | NEN Studiedag Brandveiligheid gevels

Op woensdag 20 maart en dinsdag 23 april wordt vanuit de NEN werkgroep ‘Gevels’ de studiedag ‘Brandveiligheid gevels’ georganiseerd. In deze werkgroep is de VMRG vertegenwoordigd.

De NEN studiedag gevels biedt kennis over regelgeving, producten en de manier waarop producten getest worden. Aan de orde komen Bouwregelgeving rondom gevels, wanneer is een gevel ‘brandveilig’, uitleg over de BZK-risicotool ‘Brandveiligheid Gevels’, ervaringen met de Rotterdamse risicotool, cases uit de praktijk, ontwerp en bestek: van gebouw- naar producteisen, uitvoering: essentiële controlepunten.

Tool voor risico-inschatting

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken op 30 november 2018 alle gemeenten in een brief opgeroepen heeft de meest risicovolle gebouwen te inventariseren. En er vervolgens op toe te zien dat eigenaren van deze gebouwen onderzoek uitvoeren naar de brandveiligheid van de gevels en indien noodzakelijk maatregelen nemen om de veiligheid te waarborgen. Voor de inventarisatie is een protocol opgezet en een tool/vragenlijst ontwikkeld waarmee een globale risico-inschatting kan worden gemaakt.

Praktische uitvoering en controle

De NEN werkgroep ‘Gevels’ vindt het van belang, dat gemeenten en bij hogere gebouwen betrokken verantwoordelijken zoals gebouweigenaar, huurder en beheerder, kennis nemen van de achtergronden van brandveilige gevels én de praktische uitvoering en controle daarvan. Voorzitter van de werkgroep gevels Kees Both hierover: “De oproep van de minister aan gemeenten en gebouweigenaren maakt deze NEN studiedag noodzakelijk. Alle betrokkenen dienen over de juiste kennis te beschikken om aan deze vraag te voldoen. Daarom heeft de werkgroep gemeend de kennis die hierover aanwezig is zo breed mogelijk beschikbaar te maken.”

Studiedag

De organisatie van deze studiedag gevels wordt opgepakt vanuit de werkgroep gevels waarbij NEN, Brandveilig Bouwen Nederland, Bouwen met Staal, VMRG, DGMR en het Expertisecentrum Regelgeving Bouw een aanjagende rol spelen. De studiedag is bedoeld voor Bouw en Woningtoezicht, gebouweigenaren, beheerders, huurders, risicobeheersingsmedewerkers van de veiligheidsregio’s, architecten, aannemers, adviseurs en toeleveranciers van kennis en materialen. Mensen die willen deelnemen kunnen kiezen; de dag wordt tweemaal gehouden.

Wanneer: Woensdag 20 maart 2019 en dinsdag 23 april

Kosten: € 195,- per persoon

Locatie: Nieuwegein

Programma en inschrijven:

https://www.nen.nl/Evenementen/Evenementdetailpagina/Studiedag-Brandveiligheid-gevels.htm 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details