Platform over gevels, glas & daken
VMRG | Koplopers en innovatie in Façades 2019

VMRG | Koplopers en innovatie in Façades 2019

Op 17 mei jl. overhandigde Hans Zwaanenburg, directeur van de VMRG, het eerste exemplaar van het boek Façades 2019 aan Benthem Crouwel Architects, winnaar van BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019. Jan Benthem, architect van het winnende project Noord/Zuidlijn Amsterdam, nam het boek in ontvangst. Noord/Zuidlijn is gerealiseerd onder het VMRG Keurmerk. VMRG Keurmerk bedrijf Kingspan|Brakel Atmos werkte mee aan de twee bovengrondse stations van dit project.

Façades 2019 bestaat uit 145 pagina’s met uiteenlopende gevelbouwprojecten waar VMRG-bedrijven bij betrokken zijn geweest. Het boek is ingedeeld in renovatie-, utiliteitsbouw-, woningbouw- en zonweringsprojecten en geeft met veel fraaie foto’s een mooi overzicht van projecten die de afgelopen twee jaar opgeleverd zijn.

Koplopers

In deze elfde uitgave van het Façades boek staan koplopers centraal. Zonder koplopers, geen vooruitgang en innovatie. De VMRG streeft er met haar bedrijven naar koploper te zijn. Dit komt terug in de artikelen, maar ook bij de projecten is er steeds meer aandacht voor innovatie. Bij elk project staat aangegeven of het project onder het VMRG Keurmerk gerealiseerd is. Alle bedrijven met dit keurmerk leveren gegarandeerde kwaliteit op het gebied van gevels. Zij worden hierop regelmatig gekeurd. Ook winnaar van BNA Beste Gebouw van het Jaar, Noord/Zuidlijn Amsterdam, is gerealiseerd onder het VMRG Keurmerk. Sinds juli 2016 kan een architect of professionele opdrachtgever eisen dat een gevel voldoet aan dit keurmerk. Tot nu toe was het in bestekken alleen mogelijk om te verwijzen naar de VMRG Kwaliteitseisen. Het eisen van een keurmerk was niet toegestaan. De nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijnen bieden wel ruimte om het VMRG Keurmerk voor te schrijven.

cover-facades-2019-kopieren

Online versie

Het boek is ook online te bekijken. In de online versie staan per project links naar meer informatie over het project en over het bedrijf dat bij dit project betrokken was. Façades 2019 is in boekvorm voor € 25,- (excl. BTW en verzendkosten) te bestellen via de website van de VMRG. Hier is eveneens aanmelding voor de inspiratienieuwsbrief mogelijk om constant op de hoogte te blijven van interessante projecten.

www.digitaalpubliceren.com/facades2019

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details