Platform over gevels, glas & daken
VMRG Keurmerk verder aangepast aan eisen Wkb

VMRG Keurmerk verder aangepast aan eisen Wkb

Het VMRG Keurmerk kwaliteitssysteem is sinds 1 januari 2023 verder aangepast aan de eisen van de nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb).

Het VMRG Keurmerk en de VMRG Kwaliteitseisen en adviezen die hiervoor de basis vormen zijn continu in ontwikkeling. De Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen die binnenkort ingaat voor nieuwbouwactiviteiten vallend onder gevolgklasse 1 vraagt om aantoonbare kwaliteit. Om als bedrijf met het VMRG Keurmerk nog beter op in te kunnen spelen op de wijzigingen in de wetgeving is het VMRG Keurmerk kwaliteitssysteem per 1 januari 2023 verder versterkt.

In de Algemene ledenvergadering van 19 september 2022 hebben de VMRG leden unaniem positief besloten over deze versterking van VMRG Keurmerk Kwaliteitssysteem. Dit betekent dat de minimale productkwaliteit door accreditatie geborgd wordt op basis van de BRL 2701, de Beoordelingsrichtlijn voor metalen gevelelementen. 

Enkele jaren geleden was al een bouwplaatskeuring toegevoegd aan de keuringen die elk VMRG lid krijgt. Ook deze keuring speelde al in op de wijzigingen in de wetgeving. De nieuwe wet vraagt ook om een opleverdossier. Afgelopen jaar is het kwaliteitssysteem zo ingericht dat elke gevelbouwer met het VMRG Keurmerk zorgt voor een gedegen VMRG Keurmerk opleverdossier gevelbouw. De kwaliteit van het hele proces, van engineering, productie tot en met montage, wordt gecontroleerd en vastgelegd in dit dossier. En per 1 januari jl. dus nog een extra versterking van het kwaliteitssysteem in de vorm van door accreditatie geborgde productkwaliteit op basis van de BRL 2701.

Op 14 november jl. vond een online Expertsessie plaats om alle VMRG leden goed te informeren over wat dit gaat betekenen voor hun bedrijf en hun kwaliteitssysteem. Henk Zoontjens, directeur bij de VMRG, schoof aan tafel met experts Harm van Dartel, certificatiemanager bij SKG-IKOB, en Nico van Schagen, KAM/ICT manager bij Schipper Kozijnen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details