01:02
27-11-2019

VMRG | De smaragd van het Noorden

Duurzame coating in vijf groentinten

In juni 2018 opende op Sportpark Corpus den Hoorn het Topsportzorgcentrum FC Groningen. Het Topsportzorgcentrum in Groningen is een opvallend groen gebouw dat topsport, zorg en ondernemen combineert.

FC Groningen gebruikt de trainingsfaciliteiten op de begane grond. Daarboven bevinden zich kantoren, zorg en horeca. De combinatie van al deze functionaliteiten op één locatie en onder één dak is uniek in Nederland.

Beeldbepalend

Het gebouw kenmerkt zich door een zeer opvallende groene aluminium gevel waardoor het een beeldbepalend gebouw langs de A7 is. Het gebouw wordt dan ook wel de groene smaragd van het noorden genoemd. Het gebouw is zo ontworpen dat de kleurschakeringen van licht groen (‘het begin”) overlopen in donker groen (‘de top’). De coating op deze gevel geeft de unieke uitstraling aan dit gebouw.

Lange levensduur

EUROLACKE leverde de poedercoating voor het plaatwerk van de gevel. De eisen die de opdrachtgever aan poedercoatings stelt, worden steeds hoger. Naast het feit dat de poedercoatings moeten voldoen aan het esthetische beeld van de architect is ook een lange levensduur van doorslaggevend belang.

In dit geval is Alesta® SuperDurable poedercoating geleverd. Dit is een productlijn geschikt voor zwaardere weersomstandigheden. Deze oppervlaktebehandeling is het antwoord op de vraag naar een lange levensduur en een uitstekende UV-en weersbestendigheid. De poedercoating is verkrijgbaar in diverse kleuren, glansgraden, oppervlaktestructuren en (metallic) effecten. Jonkman Coating B.V. heeft vele honderden meters profielen in dit project gecoat in vijf verschillende groentinten in een zijdeglans uitvoering.

Kwaliteit voorop

De geleverde Alesta® SuperDurable poedercoatings voldoen bovendien aan kwaliteits-label Qualicoat Class 2. Qualicoat is een kwaliteitslabel dat zich richt op proces- en productkwaliteit van poedercoatings op aluminium in de gevelbouw. Poedercoatings die aan dit kwaliteitslabel voldoen staan garant voor vele jaren glans- en kleurbehoud. Zowel EUROLACKE als Jonkman Coating B.V. mogen zich VMRG Oppervlaktebehandeling bedrijven noemen. Zij voldoen gegarandeerd aan de VMRG Kwaliteitseisen op het gebied van oppervlaktebehandeling.  

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Gevelbouw partners

Bouwinfo

Topsportzorgcentrum FC Groningen

Opdrachtgever: Euroborg N.V.

Architect: Leeuwenkamp Architecten

Leverancier poedercoating: EUROLACKE

Oppervlakte behandelaar: Jonkman Coating B.V.