Platform over gevels, glas & daken
VMRG breidt aantal communities uit

VMRG breidt aantal communities uit

De VMRG werkt aan een uitbreiding van het aantal communities binnen de vereniging en dat is een bewuste keuze. Vanuit het belang voor de grondstof aluminium en staal is de VMRG destijds ontstaan. Een vereniging opgericht vanuit leden met een homogene achterban en hoge betrokkenheid. Daarin zien we nu een verschuiving ontstaan.

De lid bedrijven (gevelbouwers) zetten zich breder in en in samenwerking met de partners (toeleveranciers van de gevelbouw) worden de bedrijven steeds heterogener. De doelstelling van de VMRG is om de betrokkenheid van alle aangesloten bedrijvente intensiveren.

Kennis delen

Binnen de VMRG zijn er verschillende communities actief. Deze groepen bedrijven delen kennis over bijvoorbeeld het uitbreiden en updaten van de VMRG Kwaliteitseisen op hun specifieke werkterrein. Binnen de communities wordt besproken waar men behoefte aan heeft in de markt en wat de VMRG hierin kan betekenen. Doel is om uiteindelijk de totale gevelbranche op een hoger niveau te brengen.

Binnen de communities is aandacht voor onder andere techniek, normeringen, marktbewerking, actualiteiten, opleidingen en de diverse lopende projecten als Cirlinq, FaSA en Circulaire Geveleconomie. Belangrijk daarbij is dat de input vanuit de communities zelf komt en het branchekantoor daarbij faciliteert.

De volgende communities zijn actief binnen de VMRG:

• VMRG Zonwering: alle VMRG partners die voldoen aan de VMRG Kwaliteitseisen Zonwering;

• VMRG Panelen: alle VMRG partners die voldoen aan de VMRG Kwaliteitseisen Panelen;

• VMRG Oppervlaktebehandeling: alle VMRG partners die voldoen aan de VMRG Kwaliteitseisen Oppervlaktebehandeling;

• VMRG Onderhoud: VMRG leden en partners die tezamen de VMRG Kwaliteitseisen met betrekking tot Onderhoud uitbreiden en updaten;

• VMRG Toegangstechniek: VMRG partners die de VMRG Kwaliteitseisen met betrekking tot Toegangstechniek uitbreiden en updaten;

• VMRG Glas; VMRG partners die de VMRG Kwaliteitseisen met betrekking tot glas uitbreiden en updaten.

Nieuwe communities

Het aantal communities is groeiende. Zo wordt op dit moment gewerkt aan de oprichting van een community VMRG Staal. Ambities vanuit de community staal zijn om de voordelen van staal inzichtelijker maken en meer collectieve aandacht te hebben voor onder andere duurzaamheid, veiligheid en marktbewerking richting architecten, aannemers en gebouweigenaren. Vanuit de samenwerking tussen de gevelbouwers, staalsysteemhuizen en VMRG valt daarin nog een slag te maken.

Ook wordt gewerkt aan een community VMRG Systeemhuizen bestaande uit de systeem leveranciers die thans aangesloten zijn bij de Vereniging Aluminium Systeemhuizen (VAS) en de systeem leveranciers die zijn aangesloten bij AluEco. Waar vanuit de VAS meer gestuurd wordt op techniek en ontwikkeling, bevordert AluEco duurzaamheid en verzorgt in de gevelbouw onder andere het beheren van een marktconforme recycleketen en stimuleert het gebruik van moderne geveltechnologie voor duurzame gebouwen. Door het samenbrengen van de VAS en AluEco ontstaan synergievoordelen die nog nader uitgewerkt worden.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details