Platform over gevels, glas & daken
VKG Architectuurprijs 2023

VKG Architectuurprijs 2023

Voor duurzame en innovatieve kunststof kozijnen in nieuwbouw en renovatieprojecten

De 13e editie van de VKG Architectuurprijs is gestart op donderdag 1 juni 2023. Dé vakprijs voor projecten waarbij esthetiek, circulariteit, uitvoeringstechniek en kunststof kozijnen perfect deel uitmaken van het ontwerp. Tot en met 8 september kunnen projecten via de website van VKG Keurmerk aangedragen worden. We nodigen architecten en opdrachtgevers uit hun succesproject te delen en aan te melden voor deze eervolle prijs. De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens Building Holland op 8 november 2023. 

Het raam en de entree vormen de verbinding tussen een gebouw en de buitenwereld. Kozijnen laten een duidelijke handtekening achter in de architectuur. Net als de hele bouwkolom zet de kunststofkozijnenbranche sterk in op duurzame innovatie. De esthetische waarde van gevelbekleding wordt hier vanzelfsprekend in meegenomen. 

De VKG Architectuurprijs kent twee categorieën: Nieuwbouw en Renovatie. Duurzaamheid is een randvoorwaarde voor
de genomineerde projecten en wordt meegewogen in de beoordeling door de jury. Met deze prijs wil de branchevereniging voor kunststof kozijnen lof uiten aan projecten die het verdienen. Anderzijds mogen architecten, projectontwikkelaars, aannemers, gemeentes, woningcoöperaties en andere spelers in de bouw geïnspireerd worden. De nieuwe generatie kunststof kozijnen staat voor esthetiek, veelzijdigheid en duurzame innovatie,
onder andere door een al jaren functionerend recyclesysteem.

De jury bestaat uit vakmensen uit de bouwwereld en het duurzaamheidslandschap. Oud-winnaars Arthur Nuss (Global Architects) en Arno Kolen (van den hout & kolen architecten) selecteren en beoordelen samen met duurzaamheidexpert Mantijn van Leeuwen (Nibe) en directeur VKG Albert Zegelaar de genomineerde projecten.

Stedebouw & Architectuur

Building Holland is hét 2-daagse event voor verduurzaming van de gebouwde omgeving, bomvol kennis en innovaties. Duurzaam Gebouwd en Stedebouw en Architectuur zijn de contentpartners van Building Holland, en verzorgen met hun netwerk en kennis de inhoud van het event. Vanuit het partnerschap met Duurzaam Gebouwd heeft VKG dit podium gekozen om de prijs uit te reiken. Albert Zegelaar: “Met dit event staan we midden tussen de professionals uit de bouwwereld die dezelfde visie dragen als wij.” Nog tot en met 8 september kunnen projecten via de website van VKG worden aangedragen voor de VKG Architectuurprijs.
vkgkeurmerk.nl/architectuurprijs  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details