Platform over gevels, glas & daken
Nieuws

Villa Carnegie, Den Haag | Unieke shutters toegepast in gevel van Villa Carnegie

colt_1_nl-den-haag_carnegielaan-6-kopieren

5 juli 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

In de Haagse binnenstad is een karakteristiek begin 20e-eeuws kantoorpand herontwikkeld: er zijn negen luxe appartementen gerealiseerd in Villa Carnegie. Het krachtige, transparante ontwerp is van Braaksma & Roos Architectenbureau. De opdracht mocht Colt ontvangen via Bouwbedrijf De Vries en Verburg. De nieuwe uitbreiding krijgt een lichte en transparante uitstraling met uitkragende balkons en aluminium shutters voor grote glazen puien.

De specifieke wensen van de architect op het gebied van beweegbare zonwering waren: reguleren van de daglichttoetreding, privacy én esthetiek. Het geheel moest aansluiten op de bestaande kolommenstructuur van het gebouw. Marc de Winter, Sales Manager Colt Solar Shading Systems, vertelt waarom juist zij de aangewezen partij waren voor deze unieke opdracht.

Unieke shutters toegepast in gevel van Villa Carnegie

Colt’s Ellisse systeemlijn: niet alleen functioneel maar ook een designelement. Het geeft het gebouw een dynamisch effect.

 

Ontwerp als uitgangspunt

“Wat er bedacht was, bestond nog niet. Wij nemen het ontwerp als uitgangspunt en laten ons nooit belemmeren door standaarden. Ons engineerteam uit Kleve (D) is aan de slag gegaan om een passende oplossing te bieden voor de uitdagingen in dit project. Voor de eerste tot en met de derde verdieping zijn er de Colt Ellisse vouw/schuifluiken toegepast (handbediend in dit geval, maar ook motorisch verkrijgbaar). Deze moesten vlaksluitend zijn én haaks te openen, om toegang tot het balkon te verkrijgen. De scharnieren zijn geïntegreerd dus uit het zicht. Op de bovenste verdieping hebben we de Colt Ellisse optrekschermen met geïntegreerde elektronische aandrijving toegepast. Voor beide systemen hebben we frames samengesteld die stijf genoeg zijn om met hoge-smalle afmetingen tóch te kunnen draaien en vouwen. Het zetwerk is ook door ons geleverd om er verzekerd van te zijn dat het eindresultaat was zoals de architect het bedacht had. Voor de coating van de shutters hebben we veel bemonsterd tot de architect besloot voor de matte uitstraling van deze structuurlak te gaan.” De Winter: “Niet het productieproces maar de architect bepaalt de vorm!”

Unieke shutters toegepast in gevel van Villa Carnegie

Van verduistering tot diffuse lichtdoorlaat tot de totale verlichting van een kamer, bijna alles is mogelijk door de luiken in de juiste positie te zetten.

 

Trots

“Waar we naar streven – en met veel succes implementeren – zijn probleemoplossingen met een uitstekend synergetisch effect. Ook in dit project maakten wij niet ongeveer, maar precies wat de architect voor ogen had! Het systeem heeft niet alleen het gewenste esthetische effect bereikt, maar is ook extreem weerbestendig, corrosiebestendig en zeer duurzaam. Zeg maar gerust gebouwlevensduur bestendig. Ik ben trots op ons team dat we op alle fronten hebben voldaan aan het beeld dat de architect voor ogen had.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details