Platform over gevels, glas & daken
Vijf genomineerden MDG-Architectuurprijs 2022

Vijf genomineerden MDG-Architectuurprijs 2022

Het was een close call, maar de jury is eruit! Maar liefst vijf genomineerden maken kans op de felbegeerde MDG-Architectuurprijs 2022. Zij worden begin september geïnformeerd en gepresenteerd aan het grote publiek. De uiteindelijke winnaar wordt later die maand bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in één van de architecturale parels die Nederland rijk is: Bolwerk Sint-Jan, de toegangspoort van Den Bosch. “De inzendingen zijn allemaal een toonbeeld van de moed van de opdrachtgever, die geloof moet hebben in de architect”, zegt juryvoorzitter Lars Courage, die Christa Courage vervangt als jurylid.

Deelnemers konden zich inschrijven in de categorie Woningbouw, Industriebouw, Utiliteitsbouw of Modulair bouwen en zijn door de driekoppige jury beoordeeld op een viertal punten: bruikbaarheid (technische aspecten), duurzaamheid (milieuaspecten, circulariteit en ecologie) schoonheid (esthetische aspecten), landschappelijke inpassing (de landelijke inpassing van het gebouw en het leefklimaat in en om het gebouw) en economische waarde.

Courage is vol lof over de genomineerde projecten. Stuk voor stuk zijn ze het resultaat van moed, vertrouwen en een goede samenwerking tussen de opdrachtgevers, architecten en de overheid om er iets bijzonders van te maken. “De vijf projecten zijn een lansbreker voor bouwen met staal, het zijn ambassadeurs die zeggen: ‘Kijk eens, het kan ook anders!’. Ze dagen architecten en de overheid uit en zorgen ervoor dat een stad of dorp iconische waarde krijgt.”

De genomineerden blijven nog even in spanning tot september, maar uitgaande van het enthousiasme van de juryvoorzitter belooft het veel goeds. “De projecten zijn ontzettend gaaf! Als je er langs loopt, zie je dat het bijzonder is. Het zijn echte ‘nek draai-momenten’, aldus Courage.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details