Platform over gevels, glas & daken
VIAVAC biedt slimme hijsoplossingen voor dak- en gevelelementen

VIAVAC biedt slimme hijsoplossingen voor dak- en gevelelementen

Het vergroten van de veiligheid en efficiëntie op de bouwplaats is binnen de bouwwereld een belangrijk aandachtspunt. Dat er een enorme kracht zit in vacuüm, weet VIAVAC als geen ander. Niet voor niets is deze fabrikant van vacuüm hijsgereedschappen wereldwijd één van de grootste spelers binnen de panelen- en glasmarkt. Dit jaar viert VIAVAC haar 25-jarig bestaan.

Vacuüm hijsgereedschappen

Thomas Andriessen van VIAVAC vertelt hoe het bedrijf internationaal marktleider is geworden. “Je kunt alleen maar groeien door te luisteren naar de behoeften en wensen vanuit de markt. Door nauw samen te werken met gevelbouwers en aannemers, kom je er achter waar die behoeften liggen en ga je producten ontwikkelen die oplossingen bieden voor de uitdagingen die er zijn. Altijd met hetzelfde doel, namelijk om op een efficiënte, gezonde en veilige manier dak- en gevelelementen te plaatsen.” Op de vraag waarom er gekozen is voor vacuüm, antwoordt Andriessen: “Vanwege de verschillende voordelen die vacuüm biedt. De kans op beschadigingen is gering en door de robuustheid en weerbestendigheid van al onze gereedschappen, zijn ze zeer geschikt voor dagelijks gebruik op de bouwplaats. Veiligheid en efficiëntie zijn de voornaamste redenen waarom men voor het hijsgereedschap van VIAVAC kiest.”

VIAVAC

Met de RotaBoy kun je keren en monteren met slechts één apparaat. Ideaal bij A/B gestapelde levering.

Toenemende eisen

Doordat er vaker modulair en prefab gebouwd wordt én de isolatie-eisen toenemen, worden bouwelementen steeds groter en zwaarder. Tegelijkertijd worden er nog strengere eisen aan de arbeidsomstandigheden gesteld. “En terecht,” vindt Andriessen, “dus daar spelen wij met onze producten op in. Zoals met de extra valbeveiliging, die voldoet aan de Europese norm EN13155.” Bovendien werkt VIAVAC nauw samen met de Arbodienst op het gebied van arbeidsveiligheid. Vacuümheffen is zelfs wettelijk vastgelegd als de standaard voor een veilige werkomgeving op een bouwlocatie. “Die kwalificatie is de kroon op ons werk,” aldus Andriessen.

VIAVAC

De VIAVAC vacuüm hijsgereedschappen vergroten de handelingssnelheid.

Veiligheid en innovatie

Het is duidelijk: veiligheid en innovatie staan centraal bij VIAVAC. Altijd zijn de engineers bezig de producten nóg veiliger of efficiënter te maken. “Wij gaan geen uitdaging uit de weg,” vervolgt Andriessen, “en onze gemotiveerde en gekwalificeerde vakmensen hebben allemaal affiniteit met de bouw. Die kennis en expertise nemen ze mee in hun werk. Zo kunnen we maximale kwaliteit leveren aan onze klanten. Ook de kostenreductie, die door het efficiënt werken wordt behaald, is een absolute meerwaarde.” De veiligheid van de gereedschappen wordt door VIAVAC gegarandeerd middels preventieve controles. “Niet alleen de jaarlijkse wettelijke verplichte controles, maar voor elke uitlevering worden de apparaten uitvoerig gecontroleerd en getest, zowel bij verkoop als verhuur,” vult Andriessen aan. “Onze klanten kunnen ervan op aan dat ze het beste van het beste ontvangen.”

VIAVAC

De VIAVAC GBX: hét veelzijdige en modulaire hijsgereedschap tot wel 800 kg. Ideaal voor de montage van verschillende glasformaten.

Slimme oplossingen voor elke uitdaging

Andriessen noemt enkele producten die met name binnen de panelenbranche veel voordelen bieden: “De CladBoy is dé allrounder voor sandwich dak- en wandpanelen. Met de RotaBoy kun je keren en monteren met slechts één apparaat en de VIAVAC GBX is hét veelzijdige hijsgereedschap voor de montage van verschillende formaten glas tot 800 kg. Hierdoor zijn we ook voor de glasbouw een interessante speler.”

Nieuw pand

Momenteel laat VIAVAC een nieuw pand bouwen waarmee ze nog meer capaciteit tot hun beschikking hebben om te kunnen voldoen aan de vraag vanuit de markt. “Het pand beschikt over een totale ruimte van maar liefst 3.500 m2, waarvan de productiehal 2.400 m2 beslaat. Dit moderne pand biedt ons de mogelijkheid nieuwe producten te ontwikkelen en de verhuurvloot uit te breiden. Het gebouw is zo duurzaam mogelijk gebouwd, met een warmtepompsysteem voor de klimaatbeheersing en zonnepanelen, waar zelfs de accu’s van de huurvloot mee worden opgeladen. Bij VIAVAC zijn we klaar voor de toekomst,” besluit Andriessen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details