Platform over gevels, glas & daken
Vezelcement gevelbekleding: ongekend veel mogelijkheden in vorm en kleur
Perforation: een andere specialiteit van Swisspearl is het perforeren van een plaat, wat resulteert in een prachtige, unieke gevel.

Vezelcement gevelbekleding: ongekend veel mogelijkheden in vorm en kleur

De Zwitserse Swisspearl Group -bekend van de superieure gevelbekleding en tuinmeubilair in vezelcement- heeft vorig jaar het Deense Cembrit overgenomen en is daarmee de op één na grootste vezelcementproducent van Europa. Hierdoor zal het kwalitatief hoogwaardige merk zich wereldwijd verder ontwikkelen met een vernieuwd, omvangrijk en uniek productportfolio.

Een perfecte match

Het Zwitserse familiebedrijf was altijd al dé partner voor het ontwerpen van esthetische en duurzame gebouwschillen en leefruimtes en vormt dan ook een perfecte match met Cembrit, één van Europa’s belangrijkste fabrikanten van vezelcement gevel- en bouwpanelen en dakbedekkingsproducten. De bedrijven hebben nauwelijks overlap in hun markten: Cembrit maakt vooral geautoclaveerde producten, terwijl Swisspearl alleen air cured boards produceert. “Ze vullen elkaar daarom perfect aan”, zegt Yves Fordel van Swisspearl. “Door de overname is een wereldwijd merk ontstaan met een uitgebreid productenportfolio, waarbij de focus ligt op een betere benutting van de productiecapaciteit en het consequent doorvoeren van de reeds ingezette duurzaamheidskoers.”

Patina Signature: een gezandstraalde vezelcementplaat, afgewerkt met een gepersonaliseerd motief. Het biedt volop artistieke vrijheid en kan zowel als gevelplaat als in een interieur worden toegepast.

Maximale designvrijheid voor de architect

Het uitgebreide productgamma biedt gevelproducten in allerlei vormen, soorten, maten en kleuren. “Hierdoor ontstaat een maximale designvrijheid voor architecten”, zegt Dennis Schoonemeijer van Swisspearl. “Het nieuwe gevelassortiment biedt volop artistieke vrijheid in de afwerking. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een afbeelding op een plaat te laten zandstralen of frezen, op de millimeter nauwkeurig. Ook kan de plaat voorzien worden van bepaalde schuurrichtingen, al dan niet met een reflectieve coating. Een andere specialiteit van Swisspearl is het perforeren van een plaat. Dat kan natuurlijk niet oneindig, maar de Zwitsers hebben hier een technische guideline voor geschreven. En wat dacht je van het ‘plooien’ van een plaat? Het is mogelijk om natte vezelcementplaten te plooien en zo een gewenste ‘freeform’ aan te brengen. Zo zijn de meest onmogelijke funky vormen te realiseren in vezelcement.”

Custom Cut: enorme architectonische vrijheid doordat vezelcement in nagenoeg elke vorm te maken is.

The sky is the limit

“De mogelijkheden met vezelcement op het gebied van design zijn ongekend. In feite geldt ‘the sky is the limit’, daarom hebben we voor architecten een designboek ontwikkeld ter inspiratie.” Dennis benadrukt dat de ‘Top Building’ projecten niet alleen geweldig zijn vanuit een architecturaal oogpunt, maar dat ze ook aan speciale eisen moeten voldoen op het gebied van technische eigenschappen. “Dat maakt het vaak zeer uitdagend voor architecten tijdens de bouw”, zegt hij. “Onze nieuwste materialen en attributen bieden dan ook bouwkundige oplossingen richting brandwerendheid, zónder daarbij de schoonheid uit het oog te verliezen.”

Productie freeform Oostenrijk.

Unieke combinatie

De technisch geavanceerde producten van Swisspearl zijn een combinatie zijn van esthetiek, functionaliteit én duurzaamheid. “Milieu en ecologie spelen al jarenlang een belangrijke rol in de bedrijfsactiviteiten van de Swisspearl Group”, weet Dennis. “Dat betekent dat we willen voldoen aan de behoeften van vandaag, zónder een negatieve impact te hebben op de toekomst. Daarbij kijken we naar onze productie, maar realiseren we ook duurzame gebouwen met onze vezelcementproducten.”  

Freeform: een natte vezelcementplaat wordt geplooid tot het gewenste effect is bereikt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details