Platform over gevels, glas & daken
Veteka viert 50-jarig jubileum

Veteka viert 50-jarig jubileum

Van één schaafbankje naar modern machinepark

Nu 50 jaar later is Veteka uitgegroeid tot een gerenommeerd houtbewerkingsbedrijf dat met zo’n 80 medewerkers garant staat voor hoogwaardige houtproducten en -oplossingen voor binnen- en buitentoepassingen.

Veteka wordt full-service familiebedrijf

Veteka ontwikkelde zich snel en zette diverse stappen. “Niet alles werd een succes.” vertelt Jan Kemps. “Er werd een meubelfabriek overgenomen die later werd gestaakt. Een in eikenhout gespecialiseerd handelsbedrijf was hetzelfde lot beschoren. Wel een schot in de roos was Hotim. Deze hardhouthandel werd in 1999 overgenomen van de oprichter, die het gezien zijn leeftijd wel mooi vond zo. De verwevenheid tussen Veteka en Hotim is groot.”, licht Kemps toe. “De gezamenlijke houtkennis, het vakmanschap, moderne machinepark en de gebundelde houtimport vormen de sleutel tot het succes.” Veteka heeft als een van de weinige bedrijven alle specialismen, productiefaciliteiten en bedrijfsprocessen in eigen beheer: van bos tot bezorging, zonder tussenpartijen. Daar ligt de kracht van het familiebedrijf.”

Veteka werd namelijk een familiebedrijf toen in 2003 de zonen Jan Maurits en Bas ook in het bedrijf stapten. “Mijn zonen hebben al jaren de dagelijkse leiding mede in handen”, vervolgt Kemps. ”In 2019 heb ik het stokje overgedragen. Hoewel ik op de achtergrond nog wel actief ben, heb ik er alle vertrouwen in dat onze relaties kunnen blijven rekenen op het oplossingsgericht denken en de hoge kwaliteit, die bij Veteka al vijftig jaar hoog in het vaandel staan. 

Jubileum in Corana tijd

“Al een tijd lang werkte het bedrijf aan een jubileumjaar met hoogtepunten voor zowel personeel als klanten. Corona gooide echter roet in het eten. Natuurlijk wil je zo’n mooie mijlpaal groots vieren, maar dat is op dit moment niet mogelijk. Bovendien vinden we het ook niet gepast aangezien veel mensen en bedrijven door een moeilijke tijd gaan. Kemps: “We staan nog wel stil bij het jubileum, maar op een andere, gepaste manier. En wat betreft de jubileumplannen, wat in het vat zit verzuurt niet.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details