Platform over gevels, glas & daken
Verrassend natuurgetrouwe gevelbekleding
Eigenaar Bas de Bruin: “Alsof we door een passe-partout naar buiten kijken.”

Verrassend natuurgetrouwe gevelbekleding

De look, feel & sound van echt hout, maar zonder de nadelen ervan

Door te kiezen voor een lofthome, ga je al voor iets bijzonders natuurlijk. Maar de keuzes in materialen, details en accenten bepalen het ware karakter van de woning pas écht. Toch wordt er tegenwoordig niet alleen meer naar esthetische schoonheid gekeken, maar tellen de prestaties en zaken als onderhoudsgemak beslist mee.

Bij een lofthome in Zuid-Holland is het Millboard van AlterWood toegepast. Zowel het overstek, als het terras is uitgevoerd in de kleur Golden Oak.

Een gesprek met Patrick Smidt van AlterWood, over de voordelen die Millboard als gevelbekleding biedt. En we zien het toegepast bij een prachtig lofthome in Zuid-Holland, waar eigenaar Bas de Bruin vertelt over zijn keuze voor Millboard.

Natuurlijke schoonheid 

“Ik ben er trots op dat we met Millboard de mooiste en meest natuurgetrouwe kunststof planken kunnen bieden,” zegt Smidt. “Want wie wil nou niet de look, feel en sound van hout, maar dan zonder de nadelen ervan?” Millboard planken zijn gegoten in mallen van echte eiken planken waarbij het de subtiele nuances creëert die normaal gesproken alleen natuurlijk hout kan geven. “Daarom zijn de planken nauwelijks van echt te onderscheiden.”

Ook zijn er accenten op de zijgevel uitgevoerd in Millboard.

Hoge prestaties

Maar naast de natuurlijke schoonheid, worden hoge prestaties alsmaar belangrijker binnen de bouw. “De afwerking van de houtnerf heeft een Lastane™ oppervlak dat extreem duurzaam is, zelfs in de meest veeleisende omgevingen en omstandigheden,” weet Smidt. “Een bijkomend voordeel van deze toplaag is dat het de schroeven verbergt. Na het indraaien van onze speciaal ontwikkelde Durafix rvs-schroeven trekt de flexibele toplaag zich namelijk weer dicht.” De veelzijdigheid van Millboard gevelbekleding is groot en Smidt durft best te beweren dat het materiaal één van ’s werelds best presterende gevelbekleding producten is. “Door de positieve eigenschappen en de natuurgetrouwe uitstraling is onze composiet gevelbekleding de laatste jaren met een echte opmars bezig,” constateert hij.

Omdat zowel het overstek als het terras aan de achterzijde van de woning met Millboard is bekleed, ontstaat er eenheid in materiaal en kleurstelling, wat zorgt voor een mooie uniforme uitstraling.

Lofthome

Een mooi voorbeeld waarbij Millboard als gevelbekleding is toegepast, is een lofthome in Zuid-Holland. Over een volledige gevel, aan de binnenzijde van het overstek en als accenten aan de zijgevel is de 16 mm dikke variant gevelbekleding toegepast. Eigenaar Bas de Bruin: “Wij hebben gekozen voor een lofthome (naar ontwerp van BKVV architecten) vanwege de uitstraling van dit type woning: de basic vormen, zoals een kind een huis zou tekenen, dat spreekt ons aan. Een grote glasgevel vinden wij fantastisch. Verder zijn er geen draagmuren in het pand dus de binnenruimte is volledig vrij in te delen zonder beperkingen. Wij hebben er een prachtige vide in laten maken en hebben veel gewerkt met licht eiken, bijvoorbeeld bij de deuren en andere details.” 

Uniek geveldesign

Net als over de binnenkant hadden de bewoners ook specifieke ideeën voor de buitenzijde van de woning: “Het grootste deel van de gevel bestaat uit stalen sinusplaten. En om die uitstraling in zijn geheel wat zachter te maken, wilden we hout toepassen. Althans, we wilden de uitstraling van hout, maar dan de onderhoudsvrije, splintervrije, vlek-, UV- en weersbestendige variant die niet kromtrekt en niet kan gaan rotten. En dan kom je toch echt bij Millboard uit!” Er is gekozen voor de kleur Golden Oak om het mooi aan te laten sluiten bij het hout aan de binnenzijde van de woning. De Bruin heeft de installatie op het regelwerk zelf gedaan en heeft voor een leuk speels effect een wildverband toegepast in het dakoverstek. “Erg fraai dat het materiaal zich weer sluit als je de speciale schroeven toepast. Bovendien zit het superstevig vast.” De Bruin vindt het bizar hoe dicht de uitstraling bij echt hout ligt: “Maar ook hoe het voelt en klinkt. Als ik de houtkant vast had zei mijn hoofd: ‘pas op voor splinters’, maar Millboard is dus volledig splintervrij!” Doordat de bewoners ook gekozen hebben voor Millboard op het terras onder de 8 meter hoge overstek, werd er een mooie eenheid in materiaal en kleurstelling bereikt. “We hebben hiermee echt de uitstraling kunnen creëren die we voor ogen hadden. Als je van binnen naar buiten kijkt door de grote glazen gevel, is het net of je door een passe-partout kijkt,” besluit De Bruin trots.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details