Platform over gevels, glas & daken
Verrassend natuurgetrouw kunststof terrasplank in houtlook ook geschikt als gevelbekleding
Bij een woning in Haghorst is het Millboard verticaal op de gevel toegepast wat een uniek effect geeft.

Verrassend natuurgetrouw kunststof terrasplank in houtlook ook geschikt als gevelbekleding

AlterWood biedt met Millboard de mooiste en meest natuurgetrouwe kunststof terrasplanken die ook als gevelbekleding kunnen dienen.

“Planken die er uitzien, voelen en klinken als echt hout, maar niet de nadelen hiervan kennen en dus wél jarenlang meegaan,” zegt Patrick Smidt, eigenaar van AlterWood. Smidt weet uit eigen ervaring en dus als geen ander wat de mogelijkheden zijn met Millboard. “Zo’n vijf jaar geleden kocht ik een nieuwbouwwoning en zocht naar oplossingen voor de buitenruimte. Ik wilde de uitstraling van hout, maar dan de onderhoudsvrije, splintervrije, vlek-, UV-en weersbestendige variant die niet krom trekt en niet kan gaan rotten.” Smidt stuitte in zijn zoektocht op Millboard, sprak met de fabrikant, schafte het materiaal voor zichzelf aan en zag een kans voor de Nederlandse markt. “Enkele gesprekken later was ik samen met de leverancier voor Duitsland een marketing/salesplan aan het schrijven voor Nederland en inmiddels zet ik met AlterWood het merk Millboard in de markt.”

Kwaliteitssamenstelling en voordelen van het materiaal

“Ik geloof in dit product, sta er volledig achter, ook door mijn eigen ervaringen ermee. Daarom ben ik Millboard ook exclusief gaan vertegenwoordigen en groeien we enorm.” Op de vraag wat dan de onderscheidende factor is bij dit product, antwoordt Smidt: “Met name de looks, de kwaliteitssamenstelling en de voordelen van het materiaal. “Het is met de hand gevormd en daarom nauwelijks van echt hout te onderscheiden, maar in tegenstelling tot echt hout heeft het geen last van weersinvloeden. Verkleuringen, schimmel en rot behoren tot het verleden, net als schuren en behandelen. Zo heb je het beste van twee werelden: natuurlijke schoonheid met hoge prestaties.” 

Bij een toekomstbestendige woning hoort ook een onderhoudsvrij product. Hier is de Millboard 16 mm plank toegepast.

Bijzondere toplaag

De planken hebben een veerkrachtige Lastane™-toplaag die Millboard uniek maakt. Door de niet-poreuze toplaag kunnen algen zich niet afzetten en heeft het ook nog eens de beste antislip eigenschappen. Smidt vult aan: “Precies die toplaag zorgt er ook voor dat je de speciaal ontwikkelde schroeven hierbij niet ziet zitten: het zogenaamde ‘lost head’-effect.” De kwaliteit is ongeëvenaard en Millboard wordt geproduceerd en afgewerkt volgens de hoogste normen, waardoor er maar liefst 25 jaar garantie op wordt gegeven. “Het is echt een langetermijninvestering,” vult Smidt aan. Millboard is verkrijgbaar in Enhanced Grain (keuze uit acht kleuren), voor een moderne en strakke uitstraling en in Weathered Oak, voor een authentieke en tijdloze uitstraling, verkrijgbaar in drie tinten.

De natuurgetrouwe uitstraling en het feit dat het UV-bestendig en onderhoudsvrij is, maakt Millboard een logische keuze. Voor zowel de particuliere als de zakelijke markt.

Wel de looks, niet de nadelen

Een prachtig voorbeeld waarbij Millboard als buitentoepassing zich uitbreidt in het geveldesign is een woning in Haghorst (NB). Daar is Millboard (16 mm) als verticale gevelbekleding toegepast. “Super goed doordacht om bij een levensloopbestendig huis onderhoudsvrij materiaal te kiezen,” vindt Smidt. “Ook de esthetische voordelen zijn groot: dankzij de dimensionale stabiliteit trekt het niet krom en mag er zelfs bij buitentoepassingen met verstekhoeken worden gewerkt. Millboard is UV-bestendig, verkleurt niet en met een mooie collectie aan afwerkingsproducten kan er een perfecte afwerking en uitstraling gecreëerd worden.” AlterWood verdeelt alleen Millboard en daardoor is de focus en kennis ongeëvenaard. Van advies en begeleiding tot realisatie en aftersales.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details