Platform over gevels, glas & daken
Verlijmen van gevelproducten. Een duurzame, kwalitatief hoogwaardige manier van onzichtbare bevestiging
Dankzij het juiste advies en de kwalitatief hoogwaardige producten, ontstaat een strak eindresultaat.

Verlijmen van gevelproducten. Een duurzame, kwalitatief hoogwaardige manier van onzichtbare bevestiging

“Ook het aandeel verlijming hierbinnen maakt een stijging door,” zegt Marcel van der Most, Global Business Developer Paneltack & Fireprotect bij Bostik B.V. Het bedrijf is al meer dan 130 jaar een toonaangevende, wereldwijde lijmspecialist in de industrie-, bouw- en consumentenmarkt.

Binnen de bouwmarkt worden de lijmoplossingen van Bostik gebruikt in residentiele en commerciële bouwprojecten. Deze producten, zoals lijmen en kitten, zijn dusdanig geformuleerd dat ze de zwaarste omgevingsomstandigheden kunnen weerstaan. Bovendien zijn ze goedgekeurd door de industrie en bieden ze de beste garanties in hun klasse.

Bij het Smart Technology Center van Bostik, voorzien van Trespa gevelplaten, werkt de R&D afdeling dagelijks aan oplossingen voor de meest complexe vraagstukken en eisen.

Toename van certificering

“Als we kijken naar de gevelbranche, zien we een toename in certificering.” Een positieve ontwikkeling, volgens Van der Most. “Zeker met het oog op de Wet Kwaliteitsborging (Wkb), die eraan zit te komen.” Ondanks het uitstel van de wet, wordt deze in het leven geroepen om aan de vraag naar kwalitatief goede gebouwen tegemoet te komen én omdat er behoefte is aan meer toezicht in
de bouw. Hiermee hoopt de overheid dat bouwers zich meer en beter aan de geldende kwaliteitseisen houden. Van der Most: “Daarbij is het belangrijk om de focus te hebben liggen op de juiste toepassing van bouwmaterialen. Bostik blijft hierin ontwikkelen en zit boven op de markt om aan deze vraag tegemoet te komen en klanten op de juiste manier te adviseren.” De kwaliteit van Bostik is gewaarborgd volgens het ISO 9001-certificaat. “Maar méér nog dan deze kwalificatie geldt voor ons het kwaliteitsbewustzijn. Daaronder verstaan wij niet alleen de hoogwaardige kwaliteit van onze producten, maar ook het optimaliseren van de lever-betrouwbaarheid en het streven naar heldere communicatie met klanten en leveranciers.”

Technische expertise

Om volledig bij te blijven op het gebied van technische en wettelijke ontwikkelingen, heeft Bostik strategische partnerships met de meeste grote gevelplaatproducenten. “Het begrijpen van de markt, de ontwikkelingen, de risico’s én technische expertise zijn van groot belang in de advisering richting onze klanten,” zegt Van der Most. “Wij leveren veel meer dan het product zelf: wij bieden kwalitatief hoogwaardige oplossingen waarbij het draait om de duurzame techniek die erachter zit.” Het denken in oplossingen zit bij Bostik duidelijk in het DNA.

Rijnlands revalidatiecentrum Leiden.

Onlosmakelijk verbonden

“Als technical accountmanager ben ik onlosmakelijk verbonden met het gehele traject: vanaf het eerste idee voor verlijming van een gevelplaat, waarin project- en productdetails worden gedeeld, tot aan de begeleiding tijdens het proces en de oplevering. Alleen zó kun je de juiste kwaliteit waarborgen. Overigens onderbouwen wij alles met technische informatie, waardoor de klant ons beschouwt als een betrouwbare bouwpartner.” Van der Morst vertelt dat dat zowel enerzijds de architecten zijn die vaak een esthetisch doel voor ogen hebben en anderzijds de aannemers/gevelbouwers die vooral kijken naar de maakbaarheid van het geheel.

Duurzaam testen

“Als systeemhouder krijgen wij ook de kans om nieuwe gevelproducten duurzaam te testen op het gebied van hechting, voordat ze in de markt verwerkt gaan worden. Zo kunnen wij adviseren wat de juiste manier van verlijming is voor een bepaald gevelproduct bij elke specifieke toepassing. Dáár zit onze toegevoegde waarde.” Van der Most constateert een kentering in de bouw: “Daar waar de oude garde wat huiverig is voor verandering, zien we dat de jongere generatie in de bouw steeds meer kijkt naar esthetische oplossingen. Combineer dat met het feit dat je daarvoor de juiste certificering nodig hebt in de hedendaagse bouw en je weet dat je bij Bostik aan het juiste adres bent!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details