Platform over gevels, glas & daken
Verlaagde CO2-voetafdruk voor aluminium bouwsystemen
Voor de productie van de SAPA-systemen wordt alleen nog Hydro CIRCAL 75R gebruikt. Dat zorgt voor een CO2-voetafdruk van slechts 1,9 kg CO2e/kg aluminium.

Verlaagde CO2-voetafdruk voor aluminium bouwsystemen

In de toekomst met speciaal gerecycled aluminium naar 0,5 kg CO2e/kg 

Koolstofarme innovatie en circulariteit vormen de kern van de commerciële strategie van Hydro Building Systems, bekend onder het merk SAPA. Er wordt hard gewerkt om de CO2-impact te verminderen en de Hydro CIRCAL CO2-voetafdruk is één initiatief daarvoor. Vandaag wordt een nieuwe mijlpaal bereikt, want bij het gerecyclede aluminium Hydro CIRCAL 75R wordt de CO2-voetafdruk verlaagd van 2,3 naar 1,9 kg CO2e/kg aluminium – 78% minder in vergelijking met het Europese gemiddelde.

Hydro CIRCAL 75R is de regel, maar op speciale aanvraag is er Hydro CIRCAL 100R om profielen te produceren met een footprint van 0,5 kg CO2e/kg aluminium.

Bij Hydro staat daarom duurzaam denken én doen centraal. Zo kiezen ze er bewust voor om geen materialen te gebruiken die schadelijk zijn voor het milieu. Ze investeren ook fors om de CO2-uitstoot tijdens het productieproces gevoelig te reduceren. De productie van primair aluminium uit de winning van bauxiet vergt immers met de huidige industriële processen een grote hoeveelheid energie, wat zich vertaalt in een overmatige uitstoot van CO2. Door aluminiumschroot te recyclen, wordt bij het omsmeltingsproces tot 95% aan energie bespaard, zonder dat er op de kwaliteit van het materiaal ingeboet wordt. Voor de productie van de SAPA ramen en deuren, schuiframen en vliesgevelsystemen gebruikt men enkel nog Hydro CIRCAL 75R, met name aluminium dat voor minimaal 75% uit post-consumer schroot bestaat. Dat zorgt voor een drastische vermindering van de CO2-voetafdruk. 

Stap voorwaarts

“De afgelopen jaren hebben we bij ons bedrijf veel kennis verzameld, waardoor we nu weer een stap voorwaarts kunnen zetten op het gebied van recycling. De vooruitgang die we geboekt hebben op het vlak van inkoop, sortering en traceerbaarheid van post-consumer aluminiumschroot en een geoptimaliseerd smeltproces zorgt ervoor dat we nu voor alle producten van SAPA Hydro CIRCAL 75R aluminium kunnen gebruiken met een footprint die nog lager ligt dan de vroegere 2,3 kg CO2e/kg aluminium en slechts 1,9 kg CO2e/kg aluminium bedraagt”, stelt Johan De Clerck, Deputy Managing Director Benelux voor het merk SAPA. 

“Uiteraard willen we die voetafdruk nog verder verkleinen. Daarom produceren we ook al raam-, deur- en vliesgevelprofielen uit 100% gerecycled end-of-life aluminium. Hydro CIRCAL 100R maakt het mogelijk om profielen te produceren met een CO2-footprint van gemiddeld 0,5 kg CO2e/kg aluminium, m.a.w. bijna 0. Dat is meteen de laagste waarde wereldwijd. Voorlopig wordt dit aluminium alleen op specifieke aanvraag aangeboden, maar in de toekomst zal ook dit type geleidelijk toegankelijker worden.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details