Platform over gevels, glas & daken
Verhogen van woon- en werkcomfort van mensen met duurzame en innovatieve zonregulerende producten

Verhogen van woon- en werkcomfort van mensen met duurzame en innovatieve zonregulerende producten

Vanaf juli 2020 zal nieuwbouw moeten voldoen aan de definitieve BENG-eisen (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) die in juli 2019 bekend zijn gemaakt. De BENG-wetgeving beschrijft nauwkeurig vastgestelde eisen waar een gebouw qua energieprestatie aan moet voldoen. Daarnaast zien we dat er onder andere een maximum wordt gesteld aan de temperatuursoverschrijding in de zomer om een comfortabel en gezond binnenklimaat te bereiken.

“En precies daar werken wij met onze partners aan,” zegt Ivo Grevel, commercieel directeur bij AVZ-Group. De AVZ-Group is onderdeel van StellaGroup, één van de belangrijkste Europese spelers op de markt voor buitenzonwering, gevelafsluiting, garagedeuren en producten voor buitenleven.

Onze SolidScreens, toegepast bij een kantoorgebouw in Noorwegen. Het zonlicht wordt effectief geweerd, een diffuus licht treedt binnen en dat allemaal zónder het zicht naar buiten te blokkeren. (Beeld: Aluminium Verkoop Zuid)

 

“De AVZ-Group bestaat uit vier bedrijven; AVZ, Smits Rolluiken, Hylas en Sunstock Holland welke al vele jaren marktleider zijn in Nederland op het gebied van buitenzonwering en rolluiken. Met onze eigen R&D afdeling bedenken en ontwikkelen wij al decennia lang innovatieve systemen op het gebied van buitenzonwering. Op basis daarvan produceren en leveren wij de juiste componenten aan producenten van buitenzonwering, maar ook het inkopen van kant en klare producten is bij ons mogelijk.”

De warmte buiten houden

Grevel vertelt dat de nieuwe BENG-wetgeving veel betekent voor de gevelbranche. “Waar het eerder veelal ging over het isoleren van huizen om de warmte binnen te houden, moet er tegenwoordig goed gekeken worden hoe de gebouwen koel blijven binnen. Dat kan door middel van airco’s en topkoeling, maar dat is minder duurzaam. Veel beter nog is het om de warmte buiten te houden. En daarbij speelt buitenzonwering een belangrijke rol.”

“Jammer genoeg zien we nog te vaak dat er pas aan buitenzonwering wordt gedacht als het gebouw er al staat,” vervolgt Grevel. “Dat is best zonde omdat er dan achteraf voorzieningen getroffen moeten worden die initieel in de bouw opgenomen hadden kunnen worden. Om kostenbesparend bezig te zijn, is het daarom van belang dat we zo vroeg mogelijk in het bouwproces betrokken worden. Bovendien kunnen we dan ook heel projectspecifiek adviseren. Elk gebouw is anders, er zijn soms specifieke wensen of eisen en dat vraagt om een maatwerk aanpak. Kennis delen vinden wij heel belangrijk. We gaan ook op dit vlak graag partnerships aan met de klant.”

Daar waar een vrije doorloop onder de zonwering niet noodzakelijk is, zoals bij zorginstelling Norschoten te Barneveld, is een uitvalscherm een perfecte oplossing. (Beeld: Aluminium Verkoop Zuid)

 

Screens op grote hoogten

“Door te luisteren, verder te vragen en mee te denken, kunnen wij onze producten doorontwikkelen of nieuwe innovatieve systemen creëren. Een mooi voorbeeld hiervan is onze SolidScreen. Naast het effectief weren van zonnewarmte biedt de SolidScreen namelijk visueel comfort door het toelaten van diffuus licht, zonder het zicht naar buiten te blokkeren. Het systeem is bovendien succesvol getest op windsnelheden tot 145 km/h (12 Beaufort) en heeft de hoogste klasse behaald bij TÜV-testen op levensduur en windbelasting. De SolidScreen is daarmee uitermate geschikt als zonwering op grote hoogten.”

Uitvalschermen

Ook het uitvalscherm is nog altijd een populaire buitenzonwering, vertelt Grevel. “Het Vista uitvalscherm van AVZ is vrijwel overal eenvoudig te monteren en leent zich uitstekend voor projectmatige toepassing. Vooral daar waar een vrije doorloop onder de zonwering niet noodzakelijk is, zoals bij kantoren en appartementen.”

Grevel besluit: “Onze ambitie is om voorop te lopen in het ontwikkelen van duurzame nieuwe systemen, die op velerlei manieren toe te passen zijn. Dát, gecombineerd met ons ‘one-stop-shop’, het brede assortiment, onze grote voorraad én het feit dat we klanten ontzorgen, maakt dat we internationaal al in meer dan dertig landen actief zijn.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details