Platform over gevels, glas & daken
Vereniging Eigen Huis ontvangt IKOB-stimuleringsbijdrage voor isolatietestkamer

Vereniging Eigen Huis ontvangt IKOB-stimuleringsbijdrage voor isolatietestkamer

Vereniging Eigen Huis (VEH) is door het IKOB-stimuleringsfonds beloond met een bijdrage voor het bouwen van een isolatietestkamer (een zogeheten hotbox). Daarmee is de vereniging van huiseigenaren ook de allereerste winnaar van dit fonds, dat in april 2022 is gelanceerd. IKOB-voorzitter Wim Reedijk reikte 31 januari een cheque ter waarde van € 50.000 uit aan Cindy Kremer, algemeen directeur VEH.

Met de bouw van de isolatietestkamer wil VEH een zo goed mogelijke praktijktest ontwikkelen, voor verschillende (na-) isolatiematerialen voor wanden, vloeren en daken. De testkamer wordt volgens de geldende normen gebouwd en de beproevingen onder accreditatie uitgevoerd. Kremer: “Wij zijn vereerd dat we deze prijs in ontvangst mogen nemen. Met de resultaten van de testkamer kunnen we onze leden straks nog beter adviseren op het gebied van isolatie en verduurzamen. Daar doen we het voor.”

Wim Reedijk: “VEH heeft een maatschappelijk zeer relevant plan ingediend. Als je als consument je woning wilt verduurzamen, kan VEH je daarin goed adviseren. Bij het verduurzamen van je woning is het van essentieel belang dat je de prestaties van de verschillende materialen met elkaar kun vergelijken. De isolatietestkamer is daarvoor de ultieme methode. En mooi dat bij deze eerste uitreiking van de innovatieprijs juist de eindgebruiker centraal staat!” 

Meer over het IKOB-stimuleringsfonds

Het IKOB-Stimuleringsfonds kan jaarlijks een veelbelovend project in de bouwnijverheid en gebouwde omgeving financieel ondersteunen. Ben je hierin geïnteresseerd, dan roept IKOB je op om tussen 1 september en 1 december een pitch voor je plan in te dienen. De regels en voorwaarden vind je op www.ikob-stimuleringsfonds.nl.  

Het bestuur van IKOB kijkt uit naar de nieuwe innovatieve projecten die worden ingediend.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details