Platform over gevels, glas & daken
Verduurzaming aluminium groothandel Comhan

Verduurzaming aluminium groothandel Comhan

De afgelopen twee jaar heeft Comhan geïnvesteerd in het verduurzamen en uitbreiden van de organisatie. De bouw van een geheel nieuw energieneutraal magazijn en de komst van het nieuwe kantoor, maakt Comhan stappen op het gebied van groei en verduurzaming.

Nieuwe en duurzame werkplek

Vanaf februari werken we op ons vernieuwde kantoor, waaraan verscheidene duurzame systemen zijn toegevoegd. We verwarmen onze kantooromgeving nu bijvoorbeeld met energiezuinige warmtepompen en hebben we zonnepanelen om energie op te wekken. Deze zijn zowel op het dak van ons nieuwe magazijn als op het dak van ons nieuwe kantoor te vinden. Het doel is om met de zonnepanelen 80% van de energie bij Comhan op te wekken.

Daarnaast is een gezond werkklimaat erg belangrijk, om deze reden hebben we ervoor gekozen om een modern luchtventilatiesysteem laten installeren. Dit systeem zorgt ervoor dat vervuilde lucht weggevoerd wordt schone lucht wordt aangevoerd. Een fijn werkklimaat kent vele voordelen zo zorgt het voor een betere productiviteit en gezondheid, maar zorgt het er ook voor dat de levensduur van het gebouw bevorderd wordt.

Het overgrote deel van het wagenpark is nu elektrisch geworden. Zo hebben we onder andere slimme laadpalen geplaatst op onze parkeerplaats, waar elektrische auto’s opgeladen kunnen worden. We dragen graag zowel op kantoor als buiten kantoor een steentje bij aan een betere en groenere toekomst.

Duurzaamheid stond erg centraal bij de bouw van ons nieuwe pand, maar ook uitstraling en de keuze voor bepaalde materialen waren erg belangrijk bij het ontwerpen van een nieuwe werkplek.

De komst van een energiezuinig magazijn

Het nieuwe magazijn is compleet uitgerust met een innovatief en duurzaam vloerverwarmingssysteem en is zeer goed geïsoleerd. Dit zorgt ervoor dat we het hele jaar door een zelfde temperatuur in ons magazijn hebben. Het is bevorderlijk voor het aluminium dat er een constante temperatuur in het magazijn is omdat dan de kans op corrosie en condensatie erg klein is. Bovendien is het voor de werknemers van Comhan erg fijn dat er in het nieuwe magazijn ook genoeg daglicht binnenvalt via de lichtstraten.

Automatisering op hoog niveau

In het nieuwe magazijn is het overgrote deel automatisch gestuurd. In totaal kan ongeveer 3000 ton aan aluminium profielen in opgeslagen worden in het opberg- en ordersysteem, dat in totaal 2600 cassettes bevat.

Per vrachtwagen lossen we nieuwe aluminium profielen in onze expeditiehal. Hierna zullen de aluminium profielen in de daarvoor bestemde containers laden bij een eerste station. Tenslotte verloopt de opslag van de containers op een automatische manier per kraan. Deze zorgt ervoor dat de geladen containers opgehaald worden en dat deze in het hoge magazijn weggezet worden.

Als er een operator profielen nodig heeft om een order te vervullen dan zorgt deze kraan er ook weer voor dat de nodige containers naar station 2 of naar station 3 worden gebracht. De operator kan daar de benodigde profielen met de hand uit de container pakken.

Wanneer alle profielen gepickt zijn voor voor een order, dan wordt ook automatisch de bundel gewikkeld. Deze wordt naar de uitgaande expeditie gebracht, waar de bundel op de vrachtwagen geladen kan worden. Door de hoge mate van automatisering kan een bestelling op een zeer efficiënte manier verzameld en ook weer verzendklaar worden gemaakt.

De voordelen van een nieuw en geautomatiseerd magazijn

Omdat het ERP systeem van Comhan gekoppeld wordt met de gewichtscontrole en het WMS van het Kasto magazijn, zijn de pick & packfouten fors gedaald, met wel 98%. Het voordeel voor onze werknemers is dat hun werk ook lichter is geworden. Ze hoeven nu namelijk niet meer zo veel aluminium op te tillen en te verplaatsen. Hierdoor is er ook veel minder handlingschade. Een fijnere werkwijze en minder lichamelijke belasting wordt door de medewerkers in ons magazijn erg gewaardeerd.

Voorbereid op een duurzame toekomst!

Door het verbouwen van ons kantoor en de komst een energiezuinig magazijn, zijn we bij Comhan klaar voor een duurzame toekomst. Als aluminium groothandel maken we al een mooie stap in de richting van een milieuvriendelijkere manier van werken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details