Platform over gevels, glas & daken
Verduurzamen Naeff-flat in Velp: van balkon naar BENG-concept
Een impressie van het eindresultaat van de Naeff-flat, waarbij opgemerkt moet worden dat gaandeweg het project gekozen is voor helder glas in de balustrades.

Verduurzamen Naeff-flat in Velp: van balkon naar BENG-concept

Afgelopen voorjaar is aannemer ReinBouw uit Dieren gestart met de grote verduurzamingsverbouwing van de 28 appartementen van de Naeff-flat in Velp. Het appartementencomplex is inmiddels voorzien van dak- en gevelisolatie, nieuwe kozijnen met dubbelglas en er wordt CO2-gestuurde ventilatie aangebracht in de appartementen. Op dit moment worden de nieuwe balkons geïnstalleerd aan een nieuwe draagconstructie. Balco, de producent en leverancier van het toegepaste balkonsysteem, is vanaf dag één bij dit project betrokken geweest.

Op dit moment worden de lichtgewicht balkons van Balco gemonteerd.

De Naeff-flat stamt uit 1959 en sinds die tijd is eigenlijk alleen het noodzakelijke onderhoud uitgevoerd. In 2016, toen de overheid een balkoninspectie verplicht stelde, is er betonrot geconstateerd bij vier balkons. Dankzij de grote inzet van de actieve Vereniging van Eigenaren van de flat, is er verder gekeken dan de noodzakelijke reparatie van de balkons en groeide het in de loop der tijd uit tot een prestigieus project met het BENG-concept als doel. 

Totaaloplossing van A tot Z

Balco, dat haar oorsprong vindt in Zweden en inmiddels meerdere vestigingen in Europa heeft, is een groeiend bedrijf dat innovatieve, gepatenteerde en energiebesparende balkonoplossingen van hoge kwaliteit biedt. Job Hessel, commercieel directeur Balco Balkonsystemen BV: “Onze op maat gemaakt producten dragen bij aan meer veiligheid en comfort en zijn een absolute meerwaarde voor een appartementencomplex zoals de Naeff-flat.” Naast haar producten is Balco sterk in de ondersteuning van het gehele proces: van schetsontwerp tot productie en van levering tot en met montage. “Ook bij dit project zijn we vroegtijdig ingestapt, na een kennismaking tussen de VvE en Balco op een beurs, jaren geleden”, vervolgt Hessel. “Samen met enkele andere partijen zijn we gestart met de enorme verduurzamingsslag van deze flat.”

De gevel van de Naeff-flat in Velp vóór aanvang van de renovatie.

Goede technische kennis

Voor de uitvoering is een beroep gedaan op aannemer ReinBouw uit Dieren. “Een échte professional, die weet hoe je een project organisatorisch aan moet pakken. Bovendien beschikt het bedrijf over een enorm goede technische kennis”, vindt Hessel. “Ook al hadden zij tot op heden geen ervaring met renovatietrajecten met VvE’s, maar daar hebben wij ze in kunnen ondersteunen.” Balco heeft naast jarenlange ervaring in nieuwbouw, ook de nodige knowhow en expertise binnen de VvE-branche en weet precies welke stappen in zo’n traject gezet moeten worden. Er zijn maar weinig balkonproducenten die dat op deze manier doen. “Onze projectmanager heeft de uitvoerder van de aannemer kunnen ondersteunen en is tijdens het gehele proces overal bij betrokken geweest. Van ontwerp tot de inkoop, en van de technische uitwerking tot en met het monteren van de balkons door ons vaste montagebedrijf.” Een mooi project voor ReinBouw om ervaring in op te doen en helemaal om als referentieproject in te zetten.

Lichtgewicht balkonsysteem

Bij de Naeff-flat is ervoor gekozen het standaard Balco balkonsysteem toe te passen. “Het is een lichtgewicht balkon met een nieuwe draagconstructie, waardoor het mogelijk was op bepaalde plekken een groter balkon toe te passen. Bovendien wordt een koudebrug vermeden wanneer dit systeem wordt toegepast. Een belangrijk uitgangspunt op het gebied van energiebesparing, dat ook zeker meegenomen zal worden in de BENG-berekeningen van dit gebouw”, weet Hessel. Hij is ervan overtuigd dat de toegepaste isolatie, balkons en andere verbeteringen er voor zorgen dat de bewoners van de Naeff-flat er deze winter weer warm en comfortabel bij zitten.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details