Platform over gevels, glas & daken
Vele creatieve mogelijkheden in aluminium composiet

Vele creatieve mogelijkheden in aluminium composiet

Het bekleden van gevels met aluminium composiet panelen biedt vele creatieve mogelijkheden. Architecten kunnen hun creatieve geest vrij baan geven om opdrachtgevers te verrassen met bijzondere gevels, puien en wanden. Specialist op het gebied van aluminium gevelbekleding is 3ACP. Een mooi voorbeeld daarvan is het bijzondere ontwerp van de gevel van de servicebioscoop in Veldhoven in aluminium composiet in opdracht van Unibouw.

DSC_0037 kopiëren

Het bijzondere ontwerp van de bioscoop komt van de hand van architect BOB interieur & Architectuur uit Arnhem. Het meest opvallende aspect aan dit nieuwe gebouw is de gevel die deels bestaat uit twee kleuren baksteen met daartussen een witte betonnen band die doorloopt in de luifel. Een ander deel is voorzien van spiegelende panelen en witte Alucobond staanders. Hier wordt de lucht in de gevel weerspiegeld en lijkt daardoor doorzichtig. Directeur Gerard Zwijnenburg van 3ACP is met recht trots dat zijn bedrijf bij deze bijzondere opdracht betrokken was. “Dat zal zeker met onze kennis en kunde op dit gebied te maken hebben. Wij kennen de architect. Het is een creatieve geest en met dergelijke architecten werken wij het liefste samen. Deze bioscoop oogt aan de buitenzijde als een smiley. En dat is niet zonder reden. Mensen gaan met plezier naar de film toe en dat heeft de architect  met dit ontwerp willen uitbeelden.”

DSC_0005 kopiëren

Bij 3ACP leveren ze platen van bijvoorbeeld Alucobond; een merk dat ook bij deze bioscoop is toegepast. Zwijnenburg: “We hebben de architect geadviseerd over onder andere de technische aspecten van de gevel, zowel de mogelijkheden als ook de onmogelijkheden. De vormgeving is voor ons niet heel belangrijk, het gaat om het te gebruiken materiaal. Wij doen meer dan het leveren van een plaat. Het gaat om een totaalpakket waarbij wij meedenken; vanaf de eerste plannen tot en met het plaatsen van het eindproduct. Dat is niet alleen bij deze bioscoop gebeurd, maar ook bij andere projecten zoals het bedrijfspand van Hytorc in Beuningen waar Alucobond panelen zijn toegepast en de gevels voor diverse retailbedrijven, waar wij zowel als leverancier en als adviseur hebben opgetreden. Dat is de toegevoegde waarde die wij iedere opdrachtgever bieden. Daarmee nemen wij de mensen veel werk uit handen en is 3ACP met recht een specialist in het bewerken van Alucobond.”    

Tekst: Roel van Gils    Beeld: 3ACP
Uitgelichte afbeelding: 
Het meest opvallende aspect aan dit nieuwe gebouw is de gevel die deels bestaat uit twee kleuren baksteen met daartussen een witte betonnen band die doorloopt in de luifel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details