Platform over gevels, glas & daken
Veelzijdig hefschuifsysteem zet Lake District Knokke in het licht
Lake District in Knokke, een appartementencomplex in aanbouw vlak bij de Belgische kust.

Veelzijdig hefschuifsysteem zet Lake District Knokke in het licht

Voor innovatieve, duurzame aluminiumoplossingen voor ramen, deuren en vliesgevels ben je bij Reynaers Aluminium aan het juiste adres. Van de prille ontwikkeling tot en met de marketing. En alles wat daartussen zit. Bovendien worden de activiteiten op basis van een glasheldere missie ontplooid: het samen met partners verbeteren van de leef- en werkomgeving van mensen. Nu én in de toekomst. Het onlangs gerealiseerde Lake District, een project van drie hoogwaardige afgewerkte woonresidenties in Knokke, is er een mooi voorbeeld van. Met MasterPatio, het veelzijdige hefschuifsysteem met verdiepingshoge oplossingen, tekende Reynaers Aluminium voor een stijlvolle maatoplossing die in de volle breedte aan de wensen voldoet.

Innovatie is het sleutelwoord bij Reynaers Aluminium, inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige en internationaal actieve speler in haar branche. “We focussen op oplossingen die écht iets toevoegen en onze partners inspireren om duurzame gebouwen te creëren”, vertelt key accountmanager Andreas Ververis. “Dat alles gebeurt gedurfd, betrokken, gepassioneerd en verbonden. Het zijn onze vier kernwaarden die door elk van onze 2.800 medewerkers worden gedeeld.”

Andreas Ververis (links), key accountmanager bij Reynaers Aluminium, aanwezig op de bouw van Lake District.

Toekomstgericht systeem

Ramen, deuren, schuifdeuren, vliesgevels, tuinkamers, zonwering, hang- en sluitwerk, onderhoudsproducten en veiligheidssystemen: het productenpalet is bont bij Reynaers. Een van de laatste ontwikkelingen is MasterPatio, het revolutionaire hefschuifsysteem met verdiepingshoge oplossingen. “Dit stijlvolle systeem kenmerkt zich door opvallend minimalistische aanzichtbreedtes, hoge isolatiewaarden, royale afmetingen en een ongekend gebruikscomfort”, zegt Ververis. “Door design, technische specificaties en bedieningsgemak te combineren, hebben we hiermee hét hefschuifsysteem van de toekomst ontwikkeld.”

Het ultraslanke design van MasterPatio past perfect bij Lake District vanwege de verschillende functionaliteiten waarmee het systeem ontworpen is.

Multifunctioneel

Met de futureproof en cradle-to-cradle gecertificeerde MasterPatio, in 2021 beloond met de Red Dot Award, onderstreept Reynaers Aluminium andermaal de sterke innovatiegeest. Zowel op technisch, architecturaal als duurzaamheidsgebied. “Het uiterst smalle schuifsysteem, verkrijgbaar als monorail en duo-rail, is voorzien van vleugelprofielen en een middenstijl die 20% slanker zijn dan andere, bestaande varianten”, vervolgt Ververis. “Dat resulteert niet alleen in meer lichtinval en transparantie, met een maximale vleugelhoogte van 3,60 meter en vleugelbreedtes van 3,00 meter staat dit tiptop afgewerkte product ook voor een geweldige ontwerpvrijheid. Als het gaat om grondgebonden woningen, maar ook voor projecten die de hoogte in gaan.” Verder zijn de profielen geschikt voor beglazingsdiktes van 63 millimeter en kunnen de bewegende delen een maximaal vleugelgewicht van 5.400 kilogram dragen. Aspecten die bijdragen aan een optimale lucht-, water- en winddichtheid en resulteren in uitstekende isolerende eigenschappen. “Bovendien is het systeem naadloos te combineren met ons raam- en deursysteem MasterLine 8. Tenslotte kunnen de systeemelementen zeer gemakkelijk worden geassembleerd. En dat zie je terug in de prijs.”

Een doorsnede van MasterPatio Slim chicane, toegepast in Lake District.

Maatoplossing

Voor Ghelamco, de ontwikkelaar van Lake District, was de keuze voor Reynaers Aluminium snel gemaakt, zo blijkt. “Op zoek naar een product van topkwaliteit heeft Ghelamco al in de ontwerpfase contact gezocht met Reynaers België om mee te denken over de beste geveloplossing”, blikt Ververis terug. “Door de standaard profieluitvoering van de MasterPatio te vertalen naar een specifieke projecttoepassing hebben we die oplossing weten te bieden. En het eindresultaat mag er zijn. We hebben een product ontwikkeld dat qua stijl, duurzaamheid en prestatie-eisen tot in detail tegemoetkomt aan de eisen van de opdrachtgever. Tegelijk heeft het gevelbouwer Byldis in staat gesteld om op een bijzondere locatie een topprestatie te leveren. Maar eerst en vooral biedt het systeem de bewoners van het complex een geweldige beleving qua licht, ruimte en comfort. Dat is nog het allerbelangrijkste.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details