Platform over gevels, glas & daken
Van onsite naar offsite afdichtingsproducten
Celdex vindt de montage en uitvoering van de producten erg belangrijk. Dit vertaalt zich in een toolboxmeeting voorafgaand aan de montage in de fabriek en de montage van de bouwelementen op de bouwplaats.

Van onsite naar offsite afdichtingsproducten

Nederland kampt met een enorm woningtekort. De schatting is dat we in 2022 ongeveer 280.000 woningen tekortkomen. Prefab bouwen wordt gezien als één van de oplossingen van het woningtekort. Hierdoor kan er sneller en goedkoper gebouwd worden. Er is een duidelijke groei in prefab bouwinitiatieven te constateren. Van complete woningfabrieken voor permanente huisvesting, industriële concepten voor flexibele huisvesting tot serieuze opschaling van de productie van prefab bouwelementen. Ook in de hoogbouw wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van prefab HSB- en betonelementen, waardoor er zonder steiger gebouwd kan worden. 

Onder ideale omstandigheden in de fabriek kan een constante hoge bouwkwaliteit worden gewaarborgd.

Een logische ontwikkeling. Naast snelheid en lagere kosten levert prefab bouwen nog veel meer voordelen op. Onder ideale omstandigheden in de fabriek kan een constante hoge bouwkwaliteit worden gewaarborgd. Terwijl de productie in de fabriek plaatsvindt, kan op de bouwplaats al met de fundering worden gestart. Ook zijn er minder vakkundige handjes op de bouwplaats nodig, worden faalkosten teruggedrongen en is bouwen in de fabriek veiliger.

Zoals het onsite bouwen zich steeds vaker zal gaan verplaatsen naar offsite bouwproductie in de fabriek, verplaatst ook het afdichten van bouwelementen zich steeds meer naar de fabriek. Celdex zag de noodzaak van het prefab bouwen al enige tijd aankomen en heeft hiervoor future proof oplossingen en producten ontwikkeld.   

Seal4Prefab bestaat uit vier principes: een luchtdichting aan de binnenzijde, een isolerende middendichting, een slagregendichting aan de buitenzijde en is geschikt voor prefabricage.

Nieuwe generatie ‘droge’ afdichtingsproducten

Als het om de afdichtingsproducten gaat voor wind- en regendichtheid blijkt in de praktijk prefab bouwen veelal niet samen te gaan met prefab afdichten. Complete gevelelementen, binnenspouwbladen en kozijnelementen worden wel geprefabriceerd, maar worden op de bouwplaats nog altijd met natte afdichtingsmaterialen zoals purschuimen, kitten en coatings afgedicht. Het doel van Celdex is om toepasbare afdichtingsproducten in het prefab proces te laten meelopen. Zo worden al diverse ‘droge’ schuimbanden zoals Pre-Seal, Panelseal en Stelkozijnband prefab in de fabriek gemonteerd. Daarnaast kunnen op de bouwplaats grote voegen en doorvoeren tot wel 120 mm droog en weersonafhankelijk afgedicht worden met Airseal Strips & Manchetten. Dankzij de nieuwe producten kunnen toleranties nog eenvoudiger worden opgevangen, makkelijker worden gemonteerd en luchtdicht worden afgewerkt. Bovendien worden een uitstekende afdichting én isolatie in één product gecombineerd. 

Gedurende het project werkt Celdex met een kwaliteitsborgingsrapportage. Processen worden hierin zorgvuldig vastgelegd waardoor verbeterpunten meteen tijdens projecten kunnen worden bijgestuurd.

Seal4Prefab

Advies, begeleiding en afdichtingsproducten voor prefab bouwen zijn door Celdex samengevat in een compleet nieuw afdichtingssysteem: Seal4Prefab. Seal4Prefab bestaat uit vier principes: een luchtdichting aan de binnenzijde, een isolerende middendichting, een slagregendichting aan de buitenzijde en is geschikt voor prefabricage. De producten die onderdeel zijn van Seal4Prefab zijn geschikt als afdichting van horizontale en verticale aansluitnaden van prefab bouwelementen. 

Het afdichtingssysteem biedt belangrijke voordelen. Het beschikt over een aantoonbare kwaliteit in duurzaamheid, lucht- en slagregendichtheid. Het is economisch aantrekkelijk vanwege de verwerking die tijdbesparend is en minder faalkosten geeft. Seal4Prefab is circulair, want de afdichtingsproducten zijn demontabel en herbruikbaar. Het zorgt voor de nodige snelheid tijdens de bouw: monteren en afdichten gaan in één handeling.

Celdex vindt de montage en uitvoering van de producten erg belangrijk. Dit vertaalt zich in een toolboxmeeting voorafgaand aan de montage in de fabriek en de montage van de bouwelementen op de bouwplaats. Hierbij wordt de juiste werking van het product zorgvuldig uitgelegd en hoe kritische punten gecontroleerd moeten worden. Gedurende het project werkt Celdex met een kwaliteitsborgingsrapportage. Processen worden hierin zorgvuldig vastgelegd waardoor verbeterpunten meteen tijdens projecten kunnen worden bijgestuurd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details